Τουρκία – «Σεισμός» από την πρόταση Μπαχτσελί: Να ανακοινώσει ο Οτσαλάν το τέλος της τρομοκρατίας από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης

Ο ηγέτης του συγκυβερνώντος κόμματος MHP, της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε «όπως ποτε πριν» στο κουρδικό ζήτημα λέγοντας ότ ο «αρχιτρομοκράτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα μπορούσε να θέσει τέρμα στην απομόνωσή του στο νησί Ιμράλι, με αντάλλαγμα τη διάλυση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK.

«Θα πρέπει να έρθει στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και να δηλώσει μονομερώς ότι η τρομοκρατία έχει τελειώσει με την εκκαθάριση – διάλυση του PKK» τόνισε ο Μπαχτσελί.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι το τουρκικό κράτος θα καθίσει σε τραπέζι συνομιλιών με την τρομοκρατία.

«Για χάρη της χώρας, πίνω το σερμπέτι του μαρτυρίου. Είμαι έτοιμος να δώσω τα χέρια για χάρη των συμφερόντων της χώρας», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, ο ίδιος είχε ανταλλάξει χειραψία με Κούρδους βουλευτές του DEM.

Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι οι Κούρδοι, αλλά η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, επέμεινε ο Τούρκος υπερεθνικιστής, ενώ το CNNTURK μετέδιδε ότι ο αντιπρόεδρος του MHP Feti Yıldız δήλωνε ότι η 22η Οκτωβρίου θα είναι ένα σημείο καμπής.

Η κίνηση του Μπαχτσελί, που φαίνεται να συμφωνήθηκε κατά τις τελευταίες έκτακτες συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν με απώτερο στόχο τον προσεταιρισμό των Κούρδων βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 

Related post