Δωρεά 100 απινιδωτών σε σχολεία – Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα

 Δωρεά 100 απινιδωτών σε σχολεία – Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα

H Attica Bank σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση KIDS SAVE LIVES δώρισαν 100 απινιδωτές σε δημόσια σχολεία ανά την επικράτεια.

Πρόκειται για πλήρεις Σταθμούς Απινιδωτών (SHOCK STATIONS) – εύκολοι στη χρήση, ιδιαίτερης αντοχής ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα έγινε και επίδειξη χρήσης στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει τον απινιδωτή, κουτί τοποθέτησης στον χώρο, θήκη μεταφοράς και ειδικό κιτ προετοιμασίας ασθενούς.

Από τους 100 απινιδωτές οι 85 έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία και τοποθετούνται σταδιακά από την ανθρωπιστική οργάνωση KIDS SAVE LIVES, η οποία εκπαιδεύει δασκάλους και καθηγητές στην ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και στη χρήση του απινιδωτή ενώ οι υπόλοιποι 15 θα έχουν διανεμηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Προτεραιότητα έχει δοθεί σε περιοχές ανά την Ελλάδα όπου δεν υπάρχει καθόλου ή είναι μη επαρκής η κάλυψη με απινιδωτές.

Τοποθετούνται σε ειδικά κουτιά φύλαξης, στον εξωτερικό χώρο κάθε σχολείου, προκειμένου να είναι προσβάσιμοι σε κάθε περίπτωση ανάγκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί. «Είναι πολύ σπουδαία πρωτοβουλία, είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινάει από 100 σχολεία και θα το επεκτείνετε, ένα μεγάλο μπράβο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για εμάς είναι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά σημαντικό γιατί πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές. Είναι δέσμευση της τράπεζας ότι στα πλαίσια της ευθύνης που νιώθουμε για την κοινωνική προσφορά να συνεχίζουμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα και σε άλλα δημόσια σχολεία, με σκοπό να καλύψουμε ακόμη και αν γίνεται το σύνολο της επικράτειας σύντομα» ανέφερε η δ/νουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού.

Τέλος, ο πρόεδρος του «KIDS SAVE LIVES», Αναστάσης Στεφανάκης σημείωσε: «Τοποθετούμε 100 σταθμούς απινιδωτών σε 100 τυχερά ελληνικά σχολεία, με στόχο να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια σε 21.300 παιδιά και καθηγητές.

 

Related post