Αυστραλία: Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε κλινική για το μελάνωμα στο Σίδνεϊ και συναντήθηκε με επιζώντες και ερευνητές

 Αυστραλία: Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε κλινική για το μελάνωμα στο Σίδνεϊ και συναντήθηκε με επιζώντες και ερευνητές

O βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία και επισκέφθηκε σήμερα μια κλινική για τον καρκίνο του δέρματος στο Σίδνεϊ, όπου συναντήθηκε με επιζήσαντες της νόσου και με ερευνητές που εργάζονται πάνω σε θεραπείες για τον καρκίνο.

Η επίσκεψη στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο για το Μελάνωμα είναι μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Καρόλου στη χώρα, όπου βρίσκεται με επίσημη ιδιότητα για 16η φορά. Είναι επίσης το πρώτο μεγάλο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά τη διάγνωσή του με μια μορφή καρκίνου που δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Δεν έγινε καμία αναφορά στον καρκίνο από τον οποίο πάσχει ο ίδιος ο Βρετανός βασιλιάς κατά την επίσκεψή του στην κλινική. Εκεί ο Κάρολος συναντήθηκε με τον επιζώντα του μελανώματος Άνταμ Μπράουν και την οικογένειά του. Οι γιατροί είχαν δώσει 12 μήνες ζωής στον Μπράουν όταν διαγνώστηκε το 2015. Μαζί με τη σύζυγό του Κρίστι, ο Μπράουν σύστησε στον Κάρολο τα δύο τους παιδιά, τα “θαύματά” τους, όπως τα χαρακτήρισε.

Ο Κάρολος τον συνεχάρη και αστειεύτηκε λέγοντας ότι διερωτάται πώς τα παιδιά συναντήθηκαν μαζί του στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Ο Κάρολος συναντήθηκε επίσης και με τον διάσημο ερευνητή-ογκολόγο για το μελάνωμα και επιζώντα καρκίνου του εγκεφάλου Ρίτσαρντ Σκόιλερ, ο οποίος διαγνώστηκε με αυτή τη μορφή της νόσου τον περασμένο χρόνο και υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση του είδους στον κόσμο και σήμερα ο καρκίνος του βρίσκεται σε ύφεση.

Μαζί με τον Σκόιλερ βρισκόταν και η συνάδελφός του ερευνήτρια Τζορτζίνα Λονγκ. Και οι δύο βραβεύτηκαν τον Ιανουάριο ως «Αυστραλοί της Χρονιάς» για την έρευνά τους στις διάφορες μορφές μελανώματος.

Νωρίτερα σήμερα ο Κάρολος συναντήθηκε με ηλικιωμένους αυτόχθονες στο κέντρο της πόλης Ρέντφερν, στη “Μέκκα” του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων των Αβοριγίνων. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ολοκληρώσουν τη σημερινή ημέρα με επιθεώρηση του στόλου του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας επισκέπτεται το Σίδνεϊ και την Καμπέρα προτού μεταβεί στις νήσους Σαμόα.

Related post