Μαζική δολοφονία στην πολιτεία Ουάσιγκτον: Πέντε νεκροί, 15χρονος υπό κράτηση

 Μαζική δολοφονία στην πολιτεία Ουάσιγκτον: Πέντε νεκροί, 15χρονος υπό κράτηση

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η μαζική δολοφονία πέντε ατόμων, εκ των οποίων τρία παιδιά, στην πολιτεία Ουάσιγκτον, κοντά στο Σιάτλ. Οι αρχές της κομητείας Κινγκ ανακοίνωσαν χθες πως ένας 15χρονος τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Το περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Φολ Σίτι, περίπου 16 χιλιόμετρα από το Σιάτλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν γείτονες άκουσαν επανειλημμένα πυρά από σπίτι στην περιοχή. Εκτός από τους πέντε νεκρούς, ένα κορίτσι που ζούσε στο σπίτι τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι ο δράστης συνελήφθη, οι αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν ο 15χρονος ύποπτος συνδέεται οικογενειακά με τα θύματα, ούτε έχουν ανακοινώσει κάποιο πιθανό κίνητρο για την επίθεση. Οι υπηρεσίες του σερίφη ενημέρωσαν ότι ο ύποπτος αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή εντός των επόμενων ημερών.

Περίοικος, ο οποίος έχει σπουδές ιατρικής, προσέφερε πρώτες βοήθειες στα θύματα μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα, αλλά οι προσπάθειες αποδείχθηκαν μάταιες, καθώς οι πέντε άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν διαρκώς το φαινόμενο της ένοπλης βίας, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και να διχάζει την κοινωνία. Με περισσότερα πυροβόλα όπλα από ό,τι κατοίκους, η χώρα καταγράφει υψηλότερο αριθμό θανάτων από όπλα σε σύγκριση με άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις για λήψη μέτρων, η δύναμη του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει αμετάβλητη, με πολλούς Αμερικανούς να αντιδρούν έντονα σε οποιαδήποτε συζήτηση για περιορισμούς στην οπλοκατοχή.

Το τραγικό αυτό περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αιματηρών επιθέσεων που συνταράσσουν την αμερικανική κοινωνία και εγείρει εκ νέου ερωτήματα σχετικά με την αναγκαιότητα αυστηρότερων ρυθμίσεων για την οπλοκατοχή.

Related post