Το SBTi πιστοποιεί την εγκυρότητα των στόχων του Ομίλου ΔΕΗ για μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

 Το SBTi πιστοποιεί την εγκυρότητα των στόχων του Ομίλου ΔΕΗ για μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Την εγκυρότητα των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων του Ομίλου ΔΕΗ για μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, πιστοποίησε η διεθνής πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi) μετά από ενδελεχή  διαδικασία αξιολόγησης. Το SBTi έκρινε ότι οι στόχοι μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που κατέθεσε ο Όμιλος ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στόχο του 1,5°C, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού, και την επίτευξη πλήρους κλιματικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μέχρι το 2040.

Με την επίσημη επικύρωση των στόχων του από το SBTi, ο Όμιλος ΔΕΗ  ανήκει πλέον στην ομάδα των περίπου 3.600 εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διεθνούς βεληνεκούς που βρίσκονται σε τροχιά επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ παράλληλα αποτελεί  τον πρώτο ενεργειακό όμιλο, στην Ελλάδα, που επιτυγχάνει την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Ο Όμιλος ΔΕΗ, με την εμπροσθοβαρή στρατηγική μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που υλοποιεί, πρωτοπορεί σε σχέση με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και παραμένει με τον πλέον εμφανή τρόπο ευθυγραμμισμένος με τα πορίσματα της επιστήμης σχετικά με το κλίμα. Ο Όμιλος ΔΕΗ συμβάλλει αποφασιστικά στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου και του κανονιστικού πλαισίου Fit for 55 αλλά και των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Related post