Καιρός: Πολύ ισχυροί βοριάδες, αμετάβλητη θερμοκρασία, απουσία βροχών την νέα εβδομάδα – Αναλυτική πρόγνωση

Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από τους πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, και την σχεδόν αμετάβλητη θερμοκρασία. θα υπάρχει ψύχρα το πρωί κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Για βροχές δεν γίνεται λόγος, προβλέπεται σχεδόν παντελής απουσία βροχών, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την  Τρίτη ο καιρός σχεδόν αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις περισσότερες στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Related post