Θρήνος στον Βόλο: Ο 44χρονος γιατρός Γιώργος Καρανίκας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο (εικόνες)

 Θρήνος στον Βόλο: Ο 44χρονος γιατρός Γιώργος Καρανίκας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο (εικόνες)

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 44χρονος Γιώργος Καρανίκας, πατέρας τεσσάρων παιδιών και γενικός χειρουργός στο νοσοκομείο της Λαμίας, μετά από σφοδρή σύγκρουση της μηχανής του με αγροτικό αυτοκίνητο στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού. Ο Γιώργος Καρανίκας, με καταγωγή από τον Βόλο, συγκρούστηκε θανάσιμα με αγροτικό που βγήκε από παράδρομο και προσπάθησε να περάσει απέναντι, με αποτέλεσμα ο γιατρός να εκτοξευθεί στο οδόστρωμα, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου, καθώς ο γιατρός επέστρεφε στο σπίτι του μετά από μια δύσκολη βάρδια στο νοσοκομείο. Αν και είχε τελειώσει η βάρδιά του νωρίτερα, παρέμεινε στο νοσοκομείο για να φροντίσει τους ασθενείς του και να παραστεί σε επέμβαση ρουτίνας που έκανε η μητέρα του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Συνάδελφοι του γιατρού από το νοσοκομείο Λαμίας εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του. «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον άδικο και ξαφνικό θάνατο του Γεωργίου Καρανίκα, εξαίρετου ιατρού και συναδέλφου. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη σύζυγο, τα παιδιά και την οικογένειά του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η σύζυγος του 44χρονου γιατρού είναι επίσης υγειονομικός και εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά τους ζούσε στη Λαμία, δεν έγινε δεκτή η αίτησή της για μετάθεση στο τοπικό νοσοκομείο, αναγκάζοντάς την να μετακινείται συχνά μεταξύ Αθήνας και Λαμίας για να βλέπει τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Ο 82χρονος οδηγός του αγροτικού, συγκλονισμένος από το δυστύχημα, δήλωσε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει την τραγωδία και ευχήθηκε να είχε χάσει εκείνος τη ζωή του αντί για τον γιατρό. «Καλύτερα να πέθαινα εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Η τοπική κοινωνία της Λαμίας και του Βόλου είναι συγκλονισμένη από την απώλεια του γιατρού, ο οποίος έχαιρε μεγάλου σεβασμού για το έργο του και τη φροντίδα που παρείχε στους ασθενείς του. Το σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά του εξέδωσε επίσης συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του 44χρονου.

Related post