Π. Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει και σκληρή αντιπολίτευση αλλά και να προτείνει λύσεις στα αδιέξοδα

 Π. Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει και σκληρή αντιπολίτευση αλλά και να προτείνει λύσεις στα αδιέξοδα

Ερωτηθείς τι είδους αντιπολίτευση πρέπει να ασκεί το ΠΑΣΟΚ, να είναι ενδεχομένως πιο σκληρή, πιο εκσυγχρονιστική, με περισσότερες προτάσεις, πιο μπροστά στις μεταρρυθμίσεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να κάνει και τα τέσσερα», σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Τι εννοώ με αυτό; Δεν μπορείς να κάνεις σκληρή αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις. Τότε είσαι άγονος, τότε είσαι κόμμα διαμαρτυρίας. Άρα πρέπει να είναι και σκληρή η αντιπολίτευση σου και με προτάσεις. Οι προτάσεις σου πρέπει να είναι μεταρρυθμιστικές εκ των πραγμάτων, πρέπει να ζητούν μία αλλαγή από αυτό το οποίο ζούμε σήμερα. Και για αυτό κατέθεσα την πρότασή μου, την Αναγέννηση, που ουσιαστικά μιλάει για τη διαδικασία συγκέντρωσης της εξουσίας ως πρώτη προτεραιότητα για να μπορέσουμε να παράξουμε πλούτο στη χώρα και να τον μοιράσουμε πιο δίκαια. Αυτή ήταν η δική μου η πρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα στα μνημόνια αναγκαστήκαμε να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες δεν ήταν συνεπείς με το ιδεολογικό μας πλαίσιο. Γι’ αυτό ακριβώς θεωρώ ότι οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική πρόταση από εδώ και πέρα πρέπει να επαναφέρει τις βασικές αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ και να επικοινωνήσει στην ελληνική κοινωνία ότι η πρόταση που έχουμε για το μέλλον είναι συνεπής με τις αρχικές αξίες μας. Από κει και πέρα ο κόσμος θα κρίνει αν αυτό το οποίο λέμε είναι επαρκώς πειστικό για να μας δώσει την κυβέρνηση. Άρα αυτή την ώρα η πρότασή μας θα είναι ο άξονας πάνω στον οποίον θα μπορούμε να κάνουμε και σκληρή αντιπολίτευση αλλά και να πείσουμε την κοινωνία ότι δεν είμαστε απλά ένα κόμμα που παραπονιόμαστε για τα πράγματα, αλλά που εάν μας ψηφίσει ο κόσμος θα έχουμε μια λύση για τα αδιέξοδα, τα οποία αυτή τη στιγμή φέρνει η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε.

Ενόψει των αποφάσεων του επανεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη για εσωκομματικό ανασχηματισμό, ερωτηθείς ο κ. Γερουλάνος εάν έχει δεχθεί ο ίδιος κάποια πρόταση απάντησε «όχι, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση και νομίζω ότι το σημαντικό είναι να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κόμματος και να συζητήσουμε για το πώς το οποιοδήποτε σχήμα αποφασίσει ο πρόεδρος θα μπορεί να συμβάλει ακριβώς σε αυτό το στόχο που είπαμε, που είναι από τη μία να κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση και από την άλλη όμως να ξέρει ο κόσμος γιατί μας ψηφίζει».

Πηγή: ertnews.gr

Related post