Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου στο σχολείο τους

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον 16χρονο, που φέρεται να χτύπησε 15χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο. Ο 16χρονος ισχυρίστηκε και στον ανακριτή ότι χτύπησε τον 15χρονο γιατί μιλούσε προκλητικά σε συμμαθήτριες τους. Για το περιστατικό που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο λύκειο του Χάρακα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους αφέθηκε ελέυθερος ο 16χρονος είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η επαυξημένη γονική επιμέλεια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 16χρονου Σπύρο Βρέντζο, ο 15χρονος εξύβριζε κορίτσια του σχολείου σε κάθε διάλειμμα και ο 16χρονος, αθλητής πυγμαχίας τού έλεγε να σταματήσει. Στο τελευταίο διάλειμμα όμως, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, ο 15χρονος τον έσπρωξε και εκείνος απάντησε με μία γροθιά στο πρόσωπο. Τού χτύπησε μάτια, σαγόνι και ένα δόντι ενώ για ένα 24ωρο παρέμεινε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε και ένα από τα κορίτσια για τα οποία ξεκίνησε ο καυγάς, υποστηρίζοντας τον κατηγορούμενο.

Όπως είπε ο συνήγορος του 16χρονου, είναι η πρώτη φορά που βλέπει τόσο βαριά δίωξη σε ανήλικο για ένα τέτοιο περιστατικό.

 

Related post