Προφυλακιστέος ο 50χρονος που συμμετείχε στη ληστεία χρηματαποστολής και την επίθεση στον Καλλίτση

 Προφυλακιστέος ο 50χρονος που συμμετείχε στη ληστεία χρηματαποστολής και την επίθεση στον Καλλίτση

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος άνδρας που συνελήφθη στην Πάτρα για διακίνηση ροζ κοκαΐνης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο είχε πυροβολήσει το 2016 τον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση, έξω από το σπίτι του στον Λυκαβηττό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή, όπου ισχυρίστηκε πως κατείχε τη ροζ κοκαΐνη για προσωπική χρήση. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 50χρονου το τελευταίο διάστημα και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του στην Πάτρα. Κατά την έρευνα, εκτός από τη ροζ κοκαΐνη, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση το 2016. Τότε, ο δράστης είχε πυροβολήσει τον κομμωτή τρεις φορές στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του, στην προσπάθειά του να του αποσπάσει χρηματικό ποσό που είχε στο αυτοκίνητό του.

Εκτός από την υπόθεση Καλλίτση, ο 50χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές και το 2009, όταν συμμετείχε σε ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ, αποσπώντας το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Ρίο, βρέθηκε ακόμη ένα πιστόλι με σιγαστήρα και γεμιστήρα με 7 φυσίγγια. Ο ίδιος παραδέχθηκε στις αρχές ότι είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο όπλο κατά του Καλλίτση στην επίθεση του 2016. Παρά τη βαριά καταδίκη που του είχε επιβληθεί τότε, κυκλοφορούσε ελεύθερος και εργαζόταν ως πορτιέρης σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας.

Το πιστόλι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για βαλλιστική έρευνα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Related post