Πώς σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ: Λεπτομέρειες από την επιχείρηση των IDF στη Γάζα

 Πώς σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ: Λεπτομέρειες από την επιχείρηση των IDF στη Γάζα

Ο Γιαχία Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς, είναι πλέον επίσημα νεκρός, με τον θάνατό του να επιβεβαιώνεται από τον Ισραηλινό Στρατό (IDF). Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήταν περιορισμένες, στρατιωτική πηγή αποκάλυψε στο protothema.gr ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Ταλ Ας Σουλτάν στη Ράφα, νότια της Γάζας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια ομάδα αναγνώρισης του ισραηλινού στρατού πραγματοποιούσε έλεγχο ρουτίνας όταν συνάντησε ομάδα πέντε ατόμων, οι οποίοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες. Η ισραηλινή μονάδα ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς. Ο πέμπτος άνδρας, που αργότερα ταυτοποιήθηκε ως ο Σινουάρ, ταμπουρώθηκε σε παρακείμενο σπίτι.

Οι στρατιώτες ενεργοποίησαν drone ανίχνευσης για να εντοπίσουν τον κρυμμένο άνδρα. Ο Σινουάρ, με το όπλο του άδειο, προσπάθησε να αντισταθεί πετώντας πέτρες στο drone. Τότε, ένας νεαρός ελεύθερος σκοπευτής, μόλις 20 ετών, με τη βοήθεια των πληροφοριών που λάμβανε από το drone, εκτέλεσε τον Σινουάρ με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ακολούθησε επέμβαση με άρματα μάχης για να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν άλλοι μαχητές της Χαμάς στην περιοχή ή παγιδεύσεις με εκρηκτικά. Αφού οι στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή, κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι ο πιο καταζητούμενος άνδρας στη Γάζα είχε σκοτωθεί. Ακόμα και ο στενός κύκλος του Σινουάρ αγνοούσε τον θάνατό του.

Την Πέμπτη το πρωί, η ίδια ομάδα που πραγματοποίησε την επιχείρηση ανακάλυψε τη σορό του Σινουάρ και ενημέρωσε τα ανώτατα κλιμάκια του Ισραηλινού Στρατού. Για την ταυτοποίηση της σορού, οι στρατιώτες αφαίρεσαν τον δείκτη από το αριστερό του χέρι και τον έστειλαν για δακτυλικό αποτύπωμα, ώστε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

Ο Σινουάρ, ο οποίος για χρόνια απέφευγε τη σύλληψη και είχε επιβιώσει από πολλές απόπειρες δολοφονίας, έπεσε νεκρός σε μια επιχείρηση ρουτίνας από τα χέρια ενός νεαρού στρατιώτη.

### Ετικέτες:

Related post