Σκυλακάκης: Διαφοροποιήσεις στο επίδομα θέρμανσης για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο

 Σκυλακάκης: Διαφοροποιήσεις στο επίδομα θέρμανσης για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για το επίδομα θέρμανσης και τα τιμολόγια ρεύματος. Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, που θα καλύπτει όλες τις μορφές θέρμανσης, όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με μεγαλύτερη επιδότηση για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό.

Διευκρίνισε ότι το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ, με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια όπως πέρσι. Τόνισε ότι το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες σε κάθε περιοχή, βάσει του ισχύοντος συστήματος που χωρίζει την Ελλάδα σε 12.000 σημεία. Υπολογίζεται να υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ της επιδότησης για ηλεκτρισμό και πετρέλαιο.

Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, με την πρώτη, που αντιστοιχεί στο 60%, να καταβάλλεται εντός Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη δόση, που καλύπτει το υπόλοιπο 40%, θα δοθεί στο τέλος της περιόδου. Για πρώτη φορά, το ποσό θα υπολογιστεί και με βάση πόσο κρύο έκανε τον χειμώνα σε κάθε περιοχή.

Όσον αφορά τα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι από την Πρωτοχρονιά θα ισχύσει ένα φθηνότερο μεσημβρινό τιμολόγιο, ενώ τόνισε ότι η νυχτερινή κατανάλωση διαμορφώνεται διαφορετικά το καλοκαίρι και το χειμώνα. Απαντώντας σε ερωτήματα για το αν το μεσημβρινό φθηνότερο τιμολόγιο είναι δύσκολο να αξιοποιηθεί από εργαζόμενους, επισήμανε ότι πολλά νοικοκυριά έχουν κάποιον στο σπίτι, όπως συνταξιούχους ή άτομα με αναπηρία, ενώ πρόσθεσε ότι και οι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν το φθηνότερο ρεύμα τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στους έξυπνους μετρητές, τονίζοντας ότι έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται και στους οικιακούς καταναλωτές και ότι η εγκατάσταση τους θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών του ρεύματος.

Related post