Προφυλακιστέος ο 39χρονος που συνελήφθη με όπλα και εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όταν στο όχημά του βρέθηκαν όπλα, πυροκροτητές και εκρηκτικές ύλες. Η απόφαση για την προφυλάκισή του ελήφθη μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακριτική αρχή, κατά την οποία προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τα ευρήματα των αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 39χρονος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι είχε το πιστόλι και τις σφαίρες για την προσωπική του προστασία λόγω παλιάς βεντέτας. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των εκρηκτικών στο αυτοκίνητό του, τα οποία φέρεται να ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή.

Αντίθετα, η σύντροφος του 39χρονου, η οποία συνελήφθη μαζί του κατά τον ίδιο έλεγχο, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της, με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Η γυναίκα δήλωσε άγνοια για τα όπλα και τα εκρηκτικά, υποστηρίζοντας ότι τα είδε για πρώτη φορά όταν τα εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους για έλεγχο. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν στο όχημα πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και ένα όπλο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν και οι δύο στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, ενώ αναζητούν περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την προέλευση και τη χρήση των εκρηκτικών.

Related post