Πολυτελές γιοτ προσέκρουσε σε προβλήτα στην Τυνησία: Το εντυπωσιακό παρελθόν του σκάφους που ανήκε στον Τραμπ

 Πολυτελές γιοτ προσέκρουσε σε προβλήτα στην Τυνησία: Το εντυπωσιακό παρελθόν του σκάφους που ανήκε στον Τραμπ

Ένα απίστευτο ατύχημα έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στη μαρίνα της πόλης Μπιζέρτε στην Τυνησία, όταν το πολυτελές γιοτ Kingdom 5-KR, αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων, προσέκρουσε σε τσιμεντένια προβλήτα. Το γιοτ ανήκει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί στην κατοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του γιοτ εκτίμησε λάθος την ταχύτητα κατά την είσοδο στο λιμάνι, γεγονός που οδήγησε στην πρόσκρουση.

Υλικές ζημιές, αλλά κανένας τραυματισμός

Αν και το ατύχημα προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο πολυτελές σκάφος, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το γιοτ, το οποίο έχει εμφανιστεί και σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, προσέκρουσε στην προβλήτα με αρκετή δύναμη, αφήνοντας εμφανή σημάδια στη δομή του. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρξε καμία απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονταν στη μαρίνα τη στιγμή του ατυχήματος.

Η ιστορία του Kingdom 5-KR

Το γιοτ αυτό κατασκευάστηκε το 1980 κατόπιν παραγγελίας του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου και εμπόρου όπλων Αντνάν Κασόγκι, με την αρχική του ονομασία να είναι Nabila. Το κόστος κατασκευής του τότε ανήλθε στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Το Kingdom 5-KR έχει γνωρίσει πολλά διάσημα ονόματα ως ιδιοκτήτες, καθώς το 1988 το απέκτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το μετονόμασε σε Trump Princess.

Μετά από την πώλησή του, πέρασε στα χέρια του Σουλτάνου του Μπρουνέι και τελικά κατέληξε στον σημερινό του ιδιοκτήτη, τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος το μετονόμασε σε Kingdom 5-KR.

Εντυπωσιακός σχεδιασμός και διάσημες εμφανίσεις

Το γιοτ Kingdom 5-KR θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή σκάφη στον κόσμο, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και πολλές ανέσεις. Έχει φιλοξενήσει επιφανείς καλεσμένους από διάφορους τομείς της παγκόσμιας ελίτ και έχει γίνει γνωστό για τις διάσημες εμφανίσεις του σε ταινίες και εκδηλώσεις. Μία από τις πιο διάσημες εμφανίσεις του ήταν σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητα του.

Ασφαλής επισκευή και συνέχεια του ταξιδιού

Παρά τις ζημιές που υπέστη κατά την πρόσκρουση, οι ειδικοί εκτιμούν πως το Kingdom 5-KR θα υποβληθεί σύντομα σε επισκευές και θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις περιπέτειές του στα παγκόσμια ύδατα. Το περιστατικό έχει προκαλέσει συζητήσεις για την ασφάλεια στα πολυτελή λιμάνια και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Related post