Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Απογοητευμένοι από την αντίδραση της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσαν οι δύο άνδρες που τραυματίστηκαν

 Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Απογοητευμένοι από την αντίδραση της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσαν οι δύο άνδρες που τραυματίστηκαν

Ήταν 14 Ιουλίου 2024, όταν ένας 20χρονος άνοιξε πυρ κατά του Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ στην Πενσιλβάνια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Από τα πυρά του 20χρονου εκτός από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου Ντόναλτ Τραμπ τραυματίστηκαν και δύο ακόμη άνδρες.

Πρόκειται για τον Τζιμ Κόπενχαβερ και τον Ντέιβιντ Ντατς που χθες μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια σε αποκλειστική συνέντευξή του στο NBC News. Οι δυο άνδρες δήλωσαν ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ απογοήτευσε τόσο τους ίδιους όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς επέδειξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ασφαλείας.

Ο 74χρονος Τζιμ Κόπενχαβερ και ο 57χρονος Ντέιβιντ Ντατς, δήλωσαν στο NBC News ότι ήταν ενθουσιασμένοι που βρίσκονταν στη συγκέντρωση και κάθονταν στις κερκίδες πίσω από τον πρώην πρόεδρο, προτού ξεσπάσουν οι πυροβολισμοί και χτυπηθούν.

Και οι δύο δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές επιβολής του νόμου ήταν αμελείς στην εκτέλεση του καθήκοντός τους να προστατεύσουν έναν πρώην πρόεδρο και αθώους πολίτες.

«Πιστεύω ότι υπήρξε 100% αμέλεια της Μυστικής Υπηρεσίας, πιθανώς όλων όσοι εμπλέκονται στη σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ασφαλείας, μέχρι και στις επικοινωνίες μεταξύ των υπηρεσιών», δήλωσε ο Ντατς. «Η αμέλεια ήταν τεράστια. Ήταν τρομερή» δήλωσε ο 57χρονος.

«Είμαι σίγουρος ότι υπήρξε αμέλεια. Δεν θα είχε συμβεί αυτό αν υπήρχε οργάνωση» τόνισε από την πλευρά του ο Τζιμ Κόπενχαβερ

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Μυστική Υπηρεσία απογοήτευσε τον ίδιο και τον πρώην πρόεδρο, ο Ολλανδός είπε: «Σε μεγάλο βαθμό. Το όλο στήσιμο της ασφάλειας ήταν φτωχό».

Ένας ελεύθερος σκοπευτής της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο δράστη, ο οποίος είχε πυροβολήσει από την οροφή ενός κτιρίου σε απόσταση περίπου 450 μέτρων από το σημείο όπου μιλούσε ο πρώην πρόεδρος.

Η απόπειρα δολοφονίας σήμανε συναγερμό για τις Μυστικές Υπηρεσίες και τις παραλείψεις στην ασφάλεια που επέτρεψαν στον ένοπλο να ρίξει οκτώ πυροβολισμούς εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Kimberly Cheatle, διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας εκείνη την περίοδο παραιτήθηκε το καλοκαίρι.

Τον περασμένο μήνα, η «αρχική έκθεση διασφάλισης της αποστολής» που συνέταξαν οι ίδιοι οι εσωτερικοί ερευνητές της Μυστικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι ο κακός σχεδιασμός και η κακή επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών προκάλεσαν τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν την απόπειρα δολοφονίας.

Related post