Αποδώθηκαν οι κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες για την υπόθεση εκβιασμών στην εφορία Κέρκυρας – Έρευνα της ΑΑΔΕ

Στον υποδιευθυντή της εφορίας Κέρκυρας αποδίδεται το σύνολο από τις 7 κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπάλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία φέρονται να συμμετέχουν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής. Η ΔΟΥ παραμένει σήμερα (14/10) κλειστή για το κοινό.

Οι συνολικά πέντε συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κληθεί προς κατάθεση τουλάχιστον ένας ακόμα λογιστής, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες πιθανόν να κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και άλλοι υπάλληλοι αλλά και επαγγελματίες.

Στο σπίτι του ενός από τους κατηγορούμενους σε κρύπτη, βρέθηκε το ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ συνολικά η εγκληματική οργάνωση είχε καταφέρει να αποσπάσει περίποου 40.000 ευρώ από επιχειρηματίες και πολίτες. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο. Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ, έκαναν έρευνες στο νησί της Κέρκυρας για να ρίξουν φως στην δράση αυτού του κυκλώματος επίορκων εφοριακών.

Στην δικογραφία περιλαμβάνειται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της Εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.

Αποκαλυπτικοί είναι οι μεταξύ τους διάλογοι ενώ είναι χαρακτηριστικές οι συμβουλές του «εγκεφάλου» του κυκλώματος στα υπόλοιπα μέλη σχετικά με το πώς να μην γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.

 

Related post