Ελεύθερος με εγγύηση ο ένοπλος που συνελήφθη κοντά σε εκδήλωση του Τραμπ – Είχε πιστόλι, πυρομαχικά και πλαστά διαβατήρια

 Ελεύθερος με εγγύηση ο ένοπλος που συνελήφθη κοντά σε εκδήλωση του Τραμπ – Είχε πιστόλι, πυρομαχικά και πλαστά διαβατήρια

Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων αφέθηκε ο άνδρας από τη Νεβάδα που βρέθηκε με καραμπίνα, οπλισμένο πιστόλι, πυρομαχικά και πολλά πλαστά διαβατήρια στο όχημά του σε σημείο ελέγχου ασφαλείας σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου στην έρημο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος κάτοικος του Λας Βέγκας, οδηγούσε ένα μαύρο SUV χωρίς άδεια κυκλοφορίας με «αυτοσχέδια» πινακίδα, το οποίο σταμάτησαν αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με το έργο της ασφάλειας της εκδήλωσης στην Coachella, ανατολικά του Λος Άντζελες, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Riverside Τσαντ Μπιάνκο σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι ήταν δημοσιογράφος, αλλά δεν ήταν σαφές αν είχε τα κατάλληλα διαπιστευτήρια. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το εσωτερικό του οχήματος ήταν «σε ακαταστασία» και σε έρευνα αποκαλύφθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά, μαζί με πολλαπλά διαβατήρια και άδειες οδήγησης με διαφορετικά ονόματα, δήλωσε ο Μπιάνκο.

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή οπλισμένου πυροβόλου όπλου και κατοχή γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. «Το περιστατικό αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια του πρώην προέδρου Τραμπ ή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση», ανέφερε η ανακοίνωση του Σαββάτου. Ο Τραμπ δεν είχε ακόμη φτάσει στη συγκέντρωση τη στιγμή της σύλληψης, δήλωσε την Κυριακή ο σερίφης.

Ο ύποπτος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου 2025, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία.

Η σύλληψη στη Φλόριντα έγινε δύο μήνες αφότου ο Τραμπ πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στο αυτί σε απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια.

Related post