Βερνίκος (ΓΓ ΣΕΤΕ) για Σαντορίνη: Οι περισσότεροι τουρίστες έχουν την ψυχραιμία να παρακολουθούν τα γεγονότα – Δεν υπάρχουν ακόμη ακυρώσεις
Για τις επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη στον τουρισμό, μίλησε ο ΓΓ του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος μιλώντας στην εκπομπή Newsroom.
«Παρακολουθούμε με αγωνία όλα αυτά που λένε οι ανταποκρίσεις. Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα ότι ευτυχώς που είμαστε στο Φεβρουάριο και δεν γίνονται αυτά τον Μάιο ή στην καρδιά του καλοκαιριού και ελπίζουμε αυτή όλη η ανησυχία που έχουμε το συντομότερο να λήξει ομαλά» υπογράμμισε ο κ. Βερνίκος.
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε «η εικόνα που έχω είναι ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί είμαστε μία χώρα νησιωτική, μια χώρα θαλασσινή, που σημαίνει ότι και βαπόρια έχουμε, ναυτοσύνη έχουμε, αλλά βέβαια όλα εξαρτώνται από την ένταση των γεγονότων. Να μην ξεχνάμε ότι ο Θεός γελάει με τα σχέδια των ανθρώπων. Στην Ελλάδα είμαστε ιδιαίτερα έτοιμοι με δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε περιστατικά που χρειάζονται πλοία ή χρειάζεται αυτό που είπα προηγούμενα, μία ναυτοσύνη και έναν τρόπο να αντεπεξέλθεις, αλλά όλα εξαρτώνται από το μέγεθος, την ένταση που θα δημιουργηθεί.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι ελεγχόμενα και θα είναι μέσα στα μέτρα τα ανθρώπινα που μπορούμε να ελέγχουμε».
Στην ερώτηση αν υπάρχουν ακυρώσεις απάντησε « Ένα επίπεδο είναι οι προετοιμασίες που κάνει όλος ο κλάδος για το καλοκαίρι. Είναι μία περίοδος που συνήθως εργάζονται συνεργεία, γίνονται συντηρήσεις και έχει την ιδιαίτερη σημασία του αυτό το πράγμα και κάθε μέρα που περνάει έχει τη σημασία πως προγραμματίζεις τις δουλειές σου. Το δεύτερο επίπεδο είναι η καθημερινότητα, δηλαδή μικρές ροές θα έλεγα τουριστών που εντάξει, αυτές προφανώς επηρεάζονται, αλλά το σημαντικότερο που αφορά τις τουριστικές ροές, τις γενικότερες, δεν υπάρχουν ακόμη ακυρώσεις. Περισσότερο υπάρχει η αγωνία και η παρακολούθηση, παρά το να υπάρχουν ακυρώσεις. Όχι, υπάρχει ψυχραιμία. Οι περισσότεροι τουρίστες και οι περισσότεροι παραθεριστές έχουν την ψυχραιμία να παρακολουθούν τα γεγονότα. Βέβαια, θα έκανα μια διαφοροποίηση για μαζικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι. Εκεί είναι μεγαλύτερη η αγωνία το τι θα γίνει και πότε θα λήξει, βέβαια πάντα ανάλογα με το πότε έχει προγραμματιστεί κάποιος γάμος γύρω από όλη αυτή κατάσταση που επικρατεί».