Ενεργειακός επιθεωρητής για τα τιμολόγια ρεύματος: Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα μπλε τιμολόγια

«Από τον Μάρτιο του 2024 και μετά, η τιμή του μπλε τιμολογίου είναι χαμηλότερη από την τιμή του πράσινου τιμολογίου. Ειδικά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, υπάρχουν προσφορές αυτή τη στιγμή που μπορεί να “κλειδώσει” κάποιος στην τιμή με 95 και 90 λεπτά την κιλοβατώρα, όταν η αντίστοιχη τιμή του πράσινου τιμολογίου τώρα είναι στα 0.4 και 0,36 (…) Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα μπλε τιμολόγια», επισήμανε ο ενεργειακός επιθεωρητής Θανάσης Τοτικίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Newsroom” και τους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα το πρωί της Παρασκευής, ενόψει των ανακοινώσεων από το κυβερνητικό επιτελείο για την επιδότηση των νοικοκυριών στα τιμολόγια ρεύματος.

Είπε, αναλυτικότερα:

«Θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο τι πρέπει να επιλέξει ο καταναλωτής για τους παρόχους που έχει και για τα μπλε, πράσινα ή κίτρινα τιμολόγια τα οποία μας “βασανίζουν” εδώ και ένα χρόνο. Από ό,τι φαίνεται από τον Μάρτιο του 2024 και μετά, η τιμή του μπλε τιμολογίου είναι χαμηλότερη από την τιμή του πράσινου τιμολογίου. Ειδικά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, υπάρχουν προσφορές αυτή τη στιγμή που μπορεί να “κλειδώσει” κάποιος στην τιμή με 95 και 90 λεπτά την κιλοβατώρα, όταν η αντίστοιχη τιμή του πράσινου τιμολογίου τώρα είναι στα 0.4 και 0,36. Δηλαδή πολύ μεγάλη διαφορά. Φαίνεται και από την τάση που υπάρχει στην αγορά. Δηλαδή όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα μπλε τιμολόγια».

Πρόσθεσε, ακόμη:

«Οι αναλύσεις δείχνουν ότι σταθερές τιμές που μπορεί να “κλειδώσει” κάποιος με ένα μονοετές συμβόλαιο με τον πάροχο, αφού το ψάξει καλά και δει και τα ψιλά γράμματα και κάνει μια έρευνα (αφιερώσει κάποιος ένα Σαββατοκύριακο από τη ζωή του) θα έχει για όλο το χρόνο εξασφαλισμένη μια σταθερή τιμή για το τιμολόγιο».

Ενώ αποσαφήνισε: «Τον Ιανουάριο του 2024 η μέση τιμή του μπλε τιμολογίου ήταν 150 και το πράσινο τα 140. Γι’ αυτό τότε κανείς δεν πρότεινε τα μπλε τιμολόγια. Από τον Απρίλιο και μετά η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί πλήρως».

Ο κ. Τοτικίδης ανέφερε σχετικά: «Όσο υπάρχουν αυτές οι διακυμάνσεις και όσο όσο, η Ουκρανία ζητάει ρεύμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει ότι η Ανατολική Ευρώπη, εμείς δηλαδή μαζί με τα Βαλκάνια, δεν μπορούμε να έχουμε επαρκείς ποσότητες λόγω των διασυνδέσεων και λόγω της επάρκειας ρεύματος. Καταλαβαίνετε ότι όλες αυτές οι γεωγραφικές γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την τιμή του ρεύματος».

 

Related post