«Σοφία Βέμπο – Μια ζωή Ελλάδα» από σήμερα στο Θέατρο Βρετάνια

 «Σοφία Βέμπο – Μια ζωή Ελλάδα» από σήμερα στο Θέατρο Βρετάνια

Μια μουσικοθεατρική παράσταση-ντοκουμέντο αφιερωμένη στη θρυλική «τραγουδίστρια της νίκης» με τίτλο «Σοφία Βέμπο – Μια ζωή Ελλάδα», παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, με τη Θεοφανία Παπαθωμά στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της Βέμπο.

Η παράσταση αντλεί υλικό από το βιβλίο του ανιψιού του Μίμη Τραϊφόρου, Βασίλη Τραϊφόρου, «Της Ελλάδος παιδιά …», που βασίζεται σε μνήμες του συγγραφέα από τον αείμνηστο θείο του και τη Σοφία Βέμπο, ο οποίος εμφανίζεται επί σκηνής στον ρόλο του αφηγητή. Τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά η Σοφία Μάνου συνοδεία μουσικού συνόλου. Η Σοφία Μάνου, ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, έχει ασχοληθεί και ηχογραφήσει το έργο της θρυλικής Ελληνίδας καλλιτέχνιδας.

Μουσική διεύθυνση, πιάνο, ενορχηστρωτική επιμέλεια η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Άγγελος Κυριακόπουλος, Κωνσταντίνος Μητράκας, Πηνελόπη Χαλκιά, που ενσαρκώνουν πάρα πολλούς ρόλους πρόσωπα της ζωής της Βέμπο.

Πηγή: ertnews.gr

Related post