Παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου – 80χρονος σημαιοφόρος μαθητής γυμνασίου: «Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ»

 Παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου – 80χρονος σημαιοφόρος μαθητής γυμνασίου: «Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ»

Μαθητές με τις στολές τους από δεκάδες σχολεία καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε μαζευτεί από το πρωϊ στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Με καμάρι κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία τιμώντας την ημέρα και τους νεκρούς. Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε 80χρονος σημαιοφόρος εσπερινού γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 15χρονα αγόρια και κορίτσια σημαιοφόρος του 2ου Εσπερινου Γυμνασίου της Αθήνας, ήταν ο κ. Βασίλης Παναγιωταρόπουλος, ένας 80χρονος μαθητής της Γ΄’ τάξης.

«Αισθάνομαι πολύ καλά και χαρούμενος και τιμή που κρατάω την ελληνική σημαία. Με σέβονται πολύ και οι μαθητές και οι καθηγητές. Το μήνυμα που θέλω να στείλω ως σημαιοφόρος, είναι ότι τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ» είπε.

«Αποτελεί ένα παράδειγμα προς όλους μας και κυρίως προς τους νεότερους ότι οι προσπάθειες δεν πρέπει να τελειώνουν ποτέ» ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του 2ου Εσπερινού σχολείου Αθηνών, Ευαγγελία Πατεράκη.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ξεκίνησε με τους καθιερωμένους 21 κανονιοβολισμους από το Λυκαβηττό.

Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

 

 

Related post