Νέα πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στη Γάζα – Δείτε βίντεο

 Νέα πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στη Γάζα – Δείτε βίντεο

Συγκλονιστικά νέα πλάνα δημοσίευσε σήμερα (28.10.2024) το Ισραήλ, προερχόμενα από την κάμερα στρατιώτη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στις 16 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχή της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Συγκεκριμένα, ο στρατιώτης του 450 Τάγματος Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ είχε εγκαταστήσει κάμερα για να καταγράφει καρέ-καρέ τη σύγκρουση με τους μαχητές της Χαμάς. Σύμφωνα με το βίντεο, ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ο στόχος τους ήταν ο Γιαχία Σινουάρ.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο ακούγονται συνομιλίες μεταξύ του στρατιώτη και του διοικητή του για την πορεία της αποστολής και τη στρατηγική της επόμενης φάσης. Τα πλάνα αποκαλύπτουν τη στιγμή που οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκουν το πτώμα του ηγέτη της Χαμάς.

Ο στρατιώτης ακούγεται να λέει «ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε», με τον διοικητή του να απαντά ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια, όμως κάνατε εξαιρετική δουλειά. Μπράβο στο τάγμα και στον ελεύθερο σκοπευτή».

Στα πλάνα, φαίνεται ο κατεστραμμένος όροφος, αποτέλεσμα βλημάτων από ισραηλινό τανκ Merkava, στον οποίο κρυβόταν ο Σινουάρ μετά την πρώτη ανταλλαγή πυρών με τους Ισραηλινούς. Η σορός του Σινουάρ στη συνέχεια ταυτοποιείται από την ομάδα των στρατιωτών.

Related post