Η σημασία της συνάντησης Μπάιντεν με Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο – Ο ρόλος της Κύπρου και η συγκυρία

 Η σημασία της συνάντησης Μπάιντεν με Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο – Ο ρόλος της Κύπρου και η συγκυρία

Στον Λευκό Οίκο θα συναντηθούν την Τετάρτη Τζο Μπάιντεν και Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς η συνάντηση στον Λευκό Οίκο θα γίνει λίγες ημέρες αφότου ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του στρατηγικού διαλόγου Ουάσιγκτον – Λευκωσίας και λίγους μήνες μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με το Πεντάγωνο.

Όλα αυτά αποδεικνύουν τον νέο στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, και την σημασία που της αποδίδουν πια οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΕΡΤNews στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη, πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα τονίζουν ότι η Κύπρος έχει αποδειχθεί ένας από τους πλέον αξιόπιστους εταίρους στην περιοχή και οι προοπτικές που υπάρχουν είναι τεράστιες. Δεν μιλάνε μόνο για τα λιμάνια, και τις υποδομές αλλά και για τον κομβικό ρόλο στον τόσο κρίσιμο για την Αμερική ανθρωπιστικό διάδρομο, στις εκκενώσεις και στο γεγονός ότι ο κ Χριστοδουλίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους σημαντικότερους παράγοντες στην περιοχή.

Related post