Έμεινε στο… Μάλμε ο αδιόρθωτος Ολυμπιακός, έλαμψε ο Αστέρας

 Έμεινε στο… Μάλμε ο αδιόρθωτος Ολυμπιακός, έλαμψε ο Αστέρας

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε στη Τρίπολη να επιστρέψει στα “τρίποντα”, καθώς ηττήθηκε από το σύνολο του Σάββα Παντελίδη στην πόλη της Αρκαδίας με 1-0. Αυτό ήταν και το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που οι “ερυθρόλευκοι” δεν πανηγύρισαν τη νίκη. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 20ο λεπτό ο Γιαμπλόνσκι.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν φρενήρη ρυθμό, μόλις στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα και ο Μπαρτόλο στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Κοστίνια να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα, ο Αστέρας πήρε κεφάλι στο σκορ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά, ο Στάμενιτς απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Ρεγκίς, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Γιαμπλόνσκι μπήκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ με προβολή. Ο Ολυμπιακός μετά το τέρμα που δέχτηκε πίεσε για την ισοφάριση αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ροντινέι αλλά ο Φωτιάς υπέδειξε οφσάιντ. Στο 37ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου μπακ ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τσιντώτας είχε απάντηση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δυσκολεύονταν να σπάσουν την άμυνα του Αστέρα προσπαθώντας να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με στημένες φάσεις. Στο 40ο λεπτό σε ακόμα ένα κόρνερ που κέρδισαν οι “ερυθρόλευκοι” ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Μασούρα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του άλλοτε κίπερ της ΑΕΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 48ο λεπτό ο Γουίλιαν από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοστίνια έσπασε τη μπάλα αλλά ο Κωστούλας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μπαρτόλο μετά από εξαιρετική ενέργεια έσπασε την μπάλα στον Μακέντα αλλά ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού σημάδεψε το δοκάρι του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός αν και είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσει φάσεις με τον Μεντιλίμπαρ να περνάει στο παιχνίδι τον Γιαζιτσί και τον Ζέλσον σε μια προσπάθεια του να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. Στο 83ο λεπτό οι Πειραιώτες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Κοστίνια έκανε την σέντρα ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Οι φιλοξενούμενοι στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης πίεσαν για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, χωρίς επιτυχία, μένοντας για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη.

ΓΚΟΛ: 20′ Γιαμπλόνσκι / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10′ Καλτσάς, 87′ Χουχούμης / 45′ Μασούρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΟΚΑΡΙ: 50′ Μακέντα, / 83′ Ελ Κααμπί
STATS: Οι Αρκάδες σκόραραν κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τρίπολη μετά από 6,5 χρόνια, στις 28/01/2018 οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Πρώτη νίκη του Σάββα Παντελίδη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, (72′ Τζανδάρης) Μούμο (78′ Γκαρθία), Καλτσάς (71′ Άλβαρες), Μπαρτόλο (79′ Παλάσιος), Ρεγκίς (56′ Αλάγκμπε), Μακέντα

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Αποστολόπουλος (70′ Γιαζίτσι), Κάρμο, Ρέτσος, Γκαρθία, Στάμενιτς (46′ Έσε), Ροντινέι, Μασούρας (46′ Γουίλιαν), Κωστούλας (70′ Ζέλσον), Γιάρεμτσουκ (56′ Ελ Κααμπί)

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1
Λεβαδειακός – Λαμία 2-2
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-0
18:00 Παναθηναϊκός – Άρης
21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
21:30 Athens Kallithea – ΟΦΗ

Δείτε τη βαθμολογία της Super League, πατώντας εδώ.//ΝΚ

Πηγή: ertsports.gr

Related post