Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Λιβάνιου στο ΥΠ.ΕΣ. – Στο επίκεντρο θέματα αποκατάστασης καταστροφών στους Δήμους Ρεθύμνου

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν στο επίκεντρο θέματα που αφορούν την αποκατάσταση καταστροφών στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ο κ. Λιβάνιος ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για την έγκριση δύο σημαντικών έργων, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια αποκατάστασης στις τοπικές υποδομές. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγίου Βασιλείου από καιρικά φαινόμενα του 2024», ενώ επιπλέον 300.000 ευρώ θα διατεθούν για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές του Δήμου Αμαρίου από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2024».

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη διαρκή συνεργασία και ενημέρωσε τους Δημάρχους Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη και Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για τις εγκρίσεις των έργων, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τους Δημάρχους  των πληγεισών περιοχών για τον βέλτιστο συντονισμό και τη συνέχιση της προσπάθειας αντιμετώπισης των καταστροφών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Πηγή: ertnews.gr

Related post