Σ. Βούλτεψη από Χανιά: Έχουμε ανάγκη από χώρους πρώτης φιλοξενίας μεταναστών, 48ωρης παραμονής

Τη λειτουργία επιπλέον χώρων για την πρώτη υποδοχή και διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που φτάνουν και στην Κρήτη, αποκάλυψε από τα Χανιά, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, στο περιθώριο παρουσίας τη σε επιστημονικό συνέδριο για τα νομοθετήματα περί ενδοοικογενειακής βίας και μετανάστευσης.

Η κ. Βούλτεψη τόνισε, πως οι αρμόδιοι φορείς επεξεργάζονται τη δημιουργία χώρων που θα υποδέχονται τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν συνεχώς στο νησί της Κρήτης, ώστε να μπορούν να διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πρώτη διαλογή. “Δεν έχουμε ανάγκη μία μόνιμη δομή ή δομές στην Κρήτη, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα” ξεκαθάρισε η Υφυπουργός, ενώ τόνισε πως οι χώροι αυτοί θα είναι περιφραγμένοι και οργανωμένοι ώστε να παραμένουν οι πρόσφυγες/μετανάστες για 2 μέρες το πολύ, ώστε οι λιμενικές αρχές να διεξάγουν τις απαραίτητες ανακρίσεις, να διαπιστώνουν αν οι διακινητές είναι εντός του πληρώματος και να τους συλλαμβάνουν, καθώς και να γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας πριν μεταφερθούν στην κεντρική χώρα.

Το διήμερο Συνέδριο, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το διοργανώνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων. Παρόντες στις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, ήταν ο Αχιλλέας Ζήσης, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, εισαγγελείς και δικαστικοί καθώς και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων δικηγόροι των Χανίων και εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της πόλης.

Related post