Μετά τα αυτοκίνητα, η BMW βλέπει να βραβεύονται και τα εργοστάσιά της

 Μετά τα αυτοκίνητα, η BMW βλέπει να βραβεύονται και τα εργοστάσιά της

Η μονάδα κατασκευής οχημάτων του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ είναι ένα από τα 30 και πλέον εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής του Ομίλου. Προοριζόμενα για πελάτες σε όλο τον κόσμο, έως και 1.400 BMW X1 και X2 βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κάθε εργάσιμη ημέρα.

Διαφορετικοί τύποι συστημάτων μετάδοσης κίνησης κατασκευάζονται με ευελιξία σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής – από οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτή είναι η 33η φορά που η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Kearney, σε συνεργασία με την Süddeutscher Verlag και την εφημερίδα “Produktion”, τιμά τις εταιρείες που διαπρέπουν ξεπερνώντας τις προκλήσεις στον τομέα της παραγωγής.

Οι κριτές αιτιολόγησαν την απόφασή τους για τη διάκριση του εργοστασίου του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ στην κατηγορία “Εξαιρετική συναρμολόγηση ευρείας παραγωγής” ως εξής: “Η καινοτόμος δύναμη και ο δυναμισμός με τον οποίο το εργοστάσιο του Ρέγκενσμπουργκ υλοποιεί τον μετασχηματισμό του σε iFactory μαζί με όλο το ανθρώπινο δυναμικό είναι εντυπωσιακά”.

“Ειδικότερα, η ευελιξία τόσο στη διαμόρφωση του εργοστασίου όσο και εκείνη που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι είναι υποδειγματική αποτελώντας έμπνευση για την επιτυχημένη παραγωγή στη Γερμανία”, εξήγησε ο Ντάνιελ Στένγκελ, διευθυντής της Kearney και project manager του διαγωνισμού.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ διακρίθηκε επίσης για τη χρήση των πιο πρόσφατων ψηφιακών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η οποία ξεκλειδώνει περαιτέρω δυνατότητες όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την ανθεκτικότητα. Οι νικητές του διαγωνισμού “Εργοστάσιο της Χρονιάς” επιλέγονται μέσα από μια διαδικασία δύο σταδίων.

Μετά την υποβολή μιας αναλυτικής αίτησης με τα βασικά στοιχεία, μια έμπειρη ομάδα εμπειρογνωμόνων της Kearney επισκέπτεται τις σημαντικότερες εταιρείες που συμμετέχουν. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους ειδικούς από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, επιλέγει τους νικητές. Η τελετή απονομής του τίτλου “Εργοστάσιο της Χρονιάς” θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ομώνυμου συνεδρίου την άνοιξη του 2025.

Πηγή: Sport24.gr

Related post