Μέση Ανατολή: Ηχούν σειρήνες στη Χάιφα – 3.200 στόχους της Χεζμπολάχ και 350 αποθήκες όπλων έπληξε ο ισραηλινός στρατός

 Μέση Ανατολή: Ηχούν σειρήνες στη Χάιφα – 3.200 στόχους της Χεζμπολάχ και 350 αποθήκες όπλων έπληξε ο ισραηλινός στρατός

Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων στη Χάιφα αποτύπωσε ο φακός του ΕΡΤNews με τον απεσταλμένο Γιώργο Σιδέρη. Όπως εξήγησε, διακρίνονταν ό,τι έχει απομείνει από τους καπνούς της αναχαίτισης από την πρόσκρουση των πυραύλων του Iron Dome με τις ρουκέτες οι οποίες εισέρχονταν προς την περιοχή της Χάιφα.

Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, ήχησαν σειρήνες, κάτι που άλλωστε γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και προς διάφορες περιοχές της ισραηλινής μεθορίου στο βόρειο τομέα. Εκείνο το οποίο παρατηρείται και καταγράφεται είναι ότι η Χεζμπολάχ κάθε φορά που οι Ισραηλινοί πλήττουν τους κάποιους στόχους τους ή χτυπούν τη Βηρυτό ή στα νότια του Λιβάνου, αμέσως θέλει να απαντά είτε με ρουκέτες είτε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καμικάζι.

Το μπαράζ των ισραηλινών επιδρομών έπληξαν νότια της Βηρυτού, μετά και τη νέα προειδοποίηση που είχε εκδώσει ο στρατός σε τέσσερις τομείς, την ώρα που μαίνονται τα ισραηλινά χτυπήματα και στο νότιο Λίβανο. Ένα από αυτά έγινε στην περιοχή Lafayette, σε ξενώνα όπου φιλοξενεί δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας εικονολήπτης και ένας τεχνικός που εργάζονταν για φιλοιρανικό σταθμό και ένας ακόμη εικονολήπτης, ο οποίος εργάζεται για το αλμανάκ της Χεζμπολάχ ανάμεσα στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις επιδρομές που ξεπέρασαν τις 200 σε διάφορους στόχους, όπως λένε οι ισραηλινές δυνάμεις, κατάφεραν να χτυπήσουν και έναν εκ των επικεφαλής των ειδικών Δυνάμεων της Χεζμπολάχ.

Το υπουργείο του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των ισραηλινών επιδρομών χθες σε βορειοανατολικό τμήμα του χώρας είναι 12 νεκροί – και ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Μόνο τον περασμένο μήνα, έχουν χτυπηθεί περισσότεροι από 3.200 στόχοι στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων και 350 εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων, ενώ από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 3200 εκρηκτικά, 2.500 αντιαρματικά όπλα διαφόρων τύπων και επίσης ανάμεσα σε αυτά τα όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι, τα οποία, έχουν μπει κυριολεκτικά στο στόχαστρο των ερευνών των ισραηλινών δυνάμεων για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Related post