Χ. Χαλέβι: Εφικτό ένα «απότομο τέλος» στο πολεμικό μέτωπο του βορρά – Χειρόγραφα του Γ. Σινουάρ στο φως

 Χ. Χαλέβι: Εφικτό ένα «απότομο τέλος» στο πολεμικό μέτωπο του βορρά – Χειρόγραφα του Γ. Σινουάρ στο φως

Ένα μήνυμα οι αποδέκτες του οποίου είναι σίγουρα πολλοί, έστειλε ο αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Χερζί Χαλεβί σε βίντεο που διένειμε ο Στρατός.

«Στο βορρά, υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί ένα απότομο τέλος. Τελειώσαμε την ανώτερη ιεραρχία της Χεζμπολάχ με πολύ λεπτομερή τρόπο», λέει ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Το γεγονός ότι αυτό το μήνυμα αφέθηκε να διαρρεύσει εντέχνως έχει και αυτό τη δική του αξία εν μέσω συνομιλιών.

Την ίδια ώρα UNRWA, η οργάνωση αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, επιβεβαίωσε ότι ο διοικητής της δύναμης Nukbha της Χαμάς ήταν μέχρι την εξόντωσή του προχθές, υπάλληλός της.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Αττάουι, ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από ένα καταφύγιο κοντά στο Κιμπούτς Ρε’ιμ την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την UNRWA, το όνομα του περιλαμβανόταν σε κατάλογο 100 μελών του προσωπικού που απέστειλε το Ισραήλ από τον Ιούλιο φέρονται επίσης να ήταν μέλη τρομοκρατικών ομάδων.

Στο μεταξύ, η παλαιστινιακή εφημερίδα «Al Quds» δημοσιεύει σήμερα χειρόγραφα με το γραφικό χαρακτήρα του Γιαχία Σίνουαρ, με οδηγίες στους απαγωγείς.

Ο εξοντωθείς αρχηγός της Χαμάς αποκαλεί «σημαντικό χαρτί» τους απαχθέντες καθώς, όπως λέει, η ασφάλειά τους έχει αξία για την απελευθέρωση των φυλακισμένων στελεχών της οργάνωσης. Υπάρχει και μια παράσταση ορισμένων από τους απαχθέντες ανά ηλικία και φύλο.

 

Related post