Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές Συνέδρων στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Ο Κασσελάκης εκτός υποψηφιοτήτων, καλεί σε εγγραφές

 Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές Συνέδρων στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Ο Κασσελάκης εκτός υποψηφιοτήτων, καλεί σε εγγραφές

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται να αποκλείεται από τις εσωκομματικές εκλογές τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, καθώς η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος έληξε χθες, χωρίς να αλλάξει η απόφαση αποκλεισμού του από τη διαδικασία. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει εντάσεις, με την Κεντρική Επιτροπή να επιμένει ότι η απόφαση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη είναι καταστατικά άψογη.

Παρά τον αποκλεισμό του από τις εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει ενεργός, καλώντας χθες τους υποστηρικτές του να εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές των Συνέδρων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Γραφτείτε στις ΟΜ της περιοχής σας ή στον Isyriza.gr έως αύριο, Παρασκευή, ώστε να μπορέσετε να ψηφίσετε για συνέδρους και να επαναφέρετε τη νομιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η στάση του κ. Κασσελάκη και η ίδρυση των νέων γραφείων του στον Ταύρο έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις εντός του κόμματος. Πηγές της πλειοψηφίας κατηγορούν τον κ. Κασσελάκη για τη δημιουργία ενός «Κόμματος ΙΧ», σημειώνοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε.». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να αμφισβητήσει τα συλλογικά όργανα του κόμματος, υπονοώντας ότι δεν είναι νομιμοποιημένα.

Η Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο, υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις του κόμματος λαμβάνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες και τονίζει ότι «στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και αποτελέσματα συλλογικών διαδικασιών τα οποία δεν θέλει να αποδεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πως η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανέλθει στη νομιμότητα και ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει την ευκαιρία για να αποκατασταθεί η δημοκρατία εντός του κόμματος. «Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ενεργοί και να συμμετέχουν στη διαδικασία του Συνεδρίου.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τεταμένη, με τον κ. Κασσελάκη να συνεχίζει τις κινήσεις του, ενώ η Κεντρική Επιτροπή και η πλειοψηφία του κόμματος διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον πρώην πρόεδρο στην πορεία που έχει επιλέξει. Όλα πλέον δείχνουν ότι οι εσωτερικές εκλογές και το Συνέδριο θα αποτελέσουν το πεδίο όπου θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Related post