Ανάστατη η δημοσιογραφική κοινότητα μετά το φονικό χτύπημα στον Λίβανο με τρεις νεκρούς εργαζόμενους στα ΜΜΕ – Το ΕΡΤNews στο σημείο

 Ανάστατη η δημοσιογραφική κοινότητα μετά το φονικό χτύπημα στον Λίβανο με τρεις νεκρούς εργαζόμενους στα ΜΜΕ – Το ΕΡΤNews στο σημείο

Συνεχίστηκαν και τη νύχτα (25/10) οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού, εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ. Μάλιστα, τη νύχτα σκοτώθηκαν και τρεις εργαζόμενοι των ΜΜΕ στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν κι όχι στο πεδίο.

Στη Βηρυτό υπήρξαν συνολικά οκτώ επιθέσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΕΡΤNews στην περιοχή, Ελβίρα Κρίθαρη, το μεγάλο χτύπημα που συγκλονίζει τη δημοσιογραφική κοινότητα συνέβη στα νότια του Λιβάνου, στην περιοχή Μπάγια, στις 3:00 τα ξημερώματα, όπου τρεις εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Πρόκειται για τεχνικούς του μέσου από την Αργεντινή.

Στα γραφεία του σταθμού της Αργεντινής στη Βηρυτό, τα οποία είχαν χτυπηθεί το προηγούμενο βράδυ, δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος, αφού είχαν όλοι εκκενώσει εγκαίρως το γραφείο. Η δημοσιογραφική κοινότητα είναι ανάστατη.

Προς ώρας, το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει, ούτε έχει σχολιάσει τις επιθέσεις, αλλά o Λιβανέζος υπουργός Τύπου έκανε λόγο για ένα «έγκλημα πολέμου».

Χαρακτηριστικά, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «έπιασε τους δημοσιογράφους στον ύπνο τους κι αυτό αποτελεί μια οργανωμένη δολοφονία και ένα έγκλημα πολέμου».

 

Related post