Ψυχωμένος Ολυμπιακός πέρασε από το Μάλμε

 Ψυχωμένος Ολυμπιακός πέρασε από το Μάλμε

Πάρα πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον αγώνα, ο οποίος κυριάρχησε. Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι Πειραιώτες είχαν τελική, με τον Κοστίνια να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 10′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ. Ο Μαρτίνς δοκίμασε τα πόδια του, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντάλιν. Στο 16′ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ χτύπησε ξανά. Ο Τσικίνιο μέσα από την… καρδιά της περιοχής προσπάθησε να κερδίσει τον Ντάλιν, αλλά ο έμπειρος κίπερ κράτησε το μηδέν. Ό,τι άξιζε, βάσει της εικόνα του στον αγώνα, πήρε ο Ολυμπιακός στο 31′. Ο Μαρτίνς με εντυπωσιακή ενέργεια ξεπέρασε δύο αντιπάλους του, πήρε μέτρα και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με την μία πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 36′ οι Σουηδοί είχαν υποψία φάσης. Ο Άλι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μπόλιν πήρε την κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε καθόλου τον Κωνσταντή Τζολάκη.

INTIME

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει νωχελικά το δεύτερο ημίχρονο, με την Μάλμε να παίρνει χώρους και μέτρα στο γήπεδο. Στο 51′ ο Μπούτχαϊμ τροφοδοτήθηκε στην καρδιά της περιοχής, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τζολάκη. H καλύτερη στιγμή στο δεύτερο ήταν για τον Ολυμπιακό στο 68′. Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ντάλιν με ωραία επέμβαση κράτησε την ομάδα του… ζωντανή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 74′. Ο Κρίστιανσεν έκανε το γυριστό σουτ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 83′ ο Ολυμπιακός είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Ελ Κααμπί ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Έσε προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Ντάλιν με καταπληκτική απόκρουση του είπε “όχι”. Οι Σουηδοί ασκούσαν ασφυκτική πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία και κράτησε το θετικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα.

ΓΚΟΛ: – / 31′ Ελ Κααμπί
Κίτρινες: 46′ Λουκίλι. 83′ Πένια, 90′ Τζολάκης / 44′ Κάρμο, 69′ Ελ Κααμπί
Κόκκινη:
Δοκάρι: – / 10′ Μαρτίνς

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέγιο, Γιόνσεν (70′ Ρόσενγκρεν), Πένια, Άλι (70′ Μπέργκ), Λουκίλι (60′ Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μπούτχαϊμ (81′ Ρικς)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα (72′ Γκαρσία)), Έσε, Μουζακίτης (72′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς (85′ Στάμενιτς), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (85′ Μασούρας)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League:

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Γαλατασαράι – Έλφσμποργκ 4-3
Μπράγκα – Μπόντο/Γκλιμτ 1-2

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
Μίντιλαντ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-0
ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2
Ρόμα – Δυναμό Κιέβου 1-0
Φερεντσβάρος – Νις 1-0
Καραμπάκ – Άγιαξ 0-3
Άιντραχτ Φρανφούρτης – ΡΦΣ 1-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σλάβια Πράγας 1-0
Άντερλεχτ – Λουντογκόρετς 2-0
Λιόν – Μπεσίκτας 0-1
Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1
Πόρτο – Χόφενχαϊμ 2-0
Ρέιντζερς – Στέαουα Βουκουρεστίου 4-0
Τβέντε – Λάτσιο 0-2
Τότεναμ – Άλκμααρ 1-0
Φενερμπαχτσέ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 //Κ.

Πηγή: ertsports.gr

Related post