Ουκρανία: Τέσσερις τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Κουπιάνσκ

 Ουκρανία: Τέσσερις τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Κουπιάνσκ

Ρωσικό πλήγμα στη συνοριακή πόλη Κουπιάνσκ στη βορειοανατολική Ουκρανία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ.

Ο Σινεχούμποφ είχε αρχικά δηλώσει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στο χτύπημα αυτό, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε τη δήλωσή του, προσθέτοντας ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν συμπεριλαμβανομένης μια γυναίκας που ανασύρθηκε από τα χαλάσματα.

«Ο εχθρός χτύπησε κοντά σε κατάστημα και την αγορά της πόλης», είπε ο Σινεχούμποφ στην αρχική δήλωσή του.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο υπέστη ζημιές καθώς και τα παράθυρα κοντινών σπιτιών.

Η Ρωσία κατέλαβε το Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής του 2022, αλλά εκδιώχθηκε από μια αστραπιαία ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Τους τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά και πάλι προς την πόλη και απέχουν τώρα λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τα βορειότερα προάστιά της, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμους χάρτες.

Παράλληλα, η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 40 από τα 50 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν σε νυχτερινή επίθεση, ενώ επτά άλλα χάθηκαν από τα ραντάρ. Το Κίεβο δήλωσε ότι ένα drone συνεχίζει να βρίσκεται στον ουκρανικό εναέριο χώρο ενώ δύο ακόμα μετακινήθηκαν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: ertnews.gr

Related post