Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα

 Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα

Χαιρετισμό στην ανοιχτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με το μήνυμα “Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα”, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γκι Φερχόφσταντ, Πρόεδρος του European Movement International, πρώην Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. «Η Ελλαδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 Η οικονομία καταγράφει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και έχουμε κλείσει το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την Ευρώπη τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νεες θέσεις εργασίες.

Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο σύμφωνο δράσης μεταξύ της Πολιτείας και των παραγωγικών φορέων για να απλωθεί η πρόοδος σε όλη τη χώρα» σημείωασε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Εχουν απορροφηθεί 28 δις από τα 36 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ σημαντική πολιτική σταθερότητα. Μπροστά μας έχουμε ακόμα πολλές προκλήσεις, δεν γίναμε παράδεισος και σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να απαντήσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών σημείωσε ο πρωθυπουργός καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ζήτησε επίσης πίστη στον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις και προσανατολισμό της εταιρικής ευθύνης σε κοινωνικές ανάγκες.

 

Related post