Ηράκλειο: Ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απεργία της ΠΝΟ αγρότες της Κρήτης

 Ηράκλειο: Ζητούν παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απεργία της ΠΝΟ αγρότες της Κρήτης

Αντιδράσεις προκαλεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ. Με επιστολή του προς το Πρωθυπουργό, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι προκύπτει, ακόμα μια φορά, πρόβλημα τόσο στο δικαιώματα των Κρητικών στην ελεύθερη μετακίνηση τους όσο και  στην μεταφορά των αγροτικών προϊόντων του νησιού,  προς την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό.

Ο Αγροτικός Σύλλογος όπως επισημαίνει έχει ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες «με αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους που δημιουργούν, συντηρούν και δεν αποτρέπουν αυτή την κατάσταση και που έχει σαν συνέπεια την τεράστια οικονομική καταστροφή στους αγρότες της Κρήτης».

Αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου θα κάνει παρέμβαση σήμερα το μεσημέρι κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο όπου θα θέσει το ζήτημα της δρομολόγησης πλοίου για την μεταφορά πολιτών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει μεταξύ άλλων: «… θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας καθώς τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της Κρήτης δεν έχουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση προς την ηπειρωτική Ελλάδα… Επειδή στην Κρήτη πέραν της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων, υπάρχει και η ανάγκη μεταφοράς στα αγροτικά προϊόντα, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στο εξαγωγικό ισοζύγιο της χώρας. Επειδή η αγροτική οικονομία και γενικότερα οικονομία της Κρήτης εξαρτάται από την ελεύθερη έλευση πολιτών και εμπορευμάτων προς την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη. Επειδή ως αγρότες στην Περιφέρεια Κρήτης αισθανόμαστε ΜΗ ασφαλής με την ισχύουσα κατάστασης Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες με αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους που δημιουργούν, συντηρούν και δεν αποτρέπουν αυτή την κατάσταση και που έχει σαν συνέπεια την τεράστια οικονομική καταστροφή στους αγρότες της Κρήτης. Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την αντιστροφή αυτής της θλιβερής εικόνας στην Ελλάδα του 2024».

Related post