Ηράκλειο: Ακόμα δυο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών – Πάνω από 11.000 ευρώ η λεία τους

Είδαν τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά. Δύο ακόμα άνθρωποι στο Ηράκλειο εξαπατήθηκαν από επιτήδειους που τους έπεισαν να δώσουν τα χρήματά τους, πείθοντάς τους για ανυπόστατα ζητήματα.

Στην πρώτη περίπτωση μια 76χρονη γυναίκα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε επειγόντως να χειρουργηθεί, με αποτέλεσμα να της αποσπάσει το ποσό των 3600 ευρώ. Ήταν τέτοια η αναμπουμπούλα που της προκάλεσε, που η γυναίκα, για να μη χάσει χρόνο, τού πέταξε τα χρήματα σε σακούλα από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Λίγο αργότερα, κατά την επικοινωνία που είχε με την κόρη της, κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Σε μια δεύτερη περίπτωση, εξαπατήθηκε ένας πολύ νεότερος άνθρωπος. Ένας 49χρονος άντρας από τη Σταλίδα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο που του έλεγε ότι δικαιούται επίδομα marketpass. Τού είπε μάλιστα ότι τηλεφωνούσε από το δήμο Χερσονήσου και του ζήτησε τους τραπεζικούς του κωδικούς. Ο 49χρονος έκανε το μεγάλο λάθος να τους δώσει και εκείνος προέβη σε 17 διαδοχικές αναλήψεις, αποσπώντας του το ποσό των 7600 ευρώ. Όταν ο δικαιούχος του λογαριασμού αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ήταν ήδη αργά και ειδοποίησε την αστυνομία.

 

Related post