Ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ: Ο Ρίγκαν δεν θα αναγνώριζε το κόμμα του Τραμπ

 Ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ: Ο Ρίγκαν δεν θα αναγνώριζε το κόμμα του Τραμπ

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, στην υπό έκδοση βιογραφία του, προχωρεί σε μια καυστική αξιολόγηση για το σημερινό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ισχυριζόμενος ότι το κίνημα MAGA (Make America Great Again – Κάνε Ξανά Μεγάλη την Αμερική) είναι εντελώς λάθος και ότι ο Ρόναλντ Ρίγκαν στις μέρες μας δεν θα αναγνώριζε το κόμμα του.

«Νομίζω ότι ο Τραμπ ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», υποστήριξε ο 82χρονος ΜακΚόνελ σε συνέντευξη που έδωσε στο Associated Press με την ευκαιρία της έκδοσης οσονούπω της βιογραφία του, με τίτλο «The Price of Power» (Η τιμή της Εξουσίας) και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος έχει «κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα του κόμματός μας και στην ικανότητά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Φώτο Αρχείου (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

«Ο Τραμπ απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο επιτυχημένοι όσο άλλοι και παρέχει μια δικαιολογία για αυτό, ότι αυτοί οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κατά κάποιο τρόπο έχουν εξαπατηθεί και δεν αξίζεις να θεωρείς τον εαυτό σου λιγότερο επιτυχημένο επειδή τα πράγματα δεν ήταν δίκαια», εξηγεί ο βετεράνος γερουσιαστής.

Μερικά από τα πιο καυστικά σχόλια του ΜακΚόνελ είχαν σχέση με τη συμπεριφορά του Τραμπ μετά την ήττα των εκλογών το 2020, λέγοντας ότι «δεν αμφιβάλλω καθόλου για το αν αυτό που έκανε είναι αδίκημα για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί. Το να προτρέπουμε μια εξέγερση και οι άνθρωποι να επιτίθενται άμεσα στο Καπιτώλιο, είναι σχεδόν τόσο κοντά σε ένα αδίκημα που μπορεί να παραπεμφθεί, με πιθανή εξαίρεση ίσως να είναι πράκτορας μιας άλλης χώρας».

Φώτο Αρχείου (AP Photo/Jose Luis Magana, File)

Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος από το Κεντάκι δεν μάσησε τα λόγια του για την προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον «χαζό», «ναρκισσιστή» και «κακότροπο», προσθέτοντας ότι «δεν είναι πολύ έξυπνος, είναι οξύθυμος, άσχημος και έχει σχεδόν κάθε τι που δεν θα ήθελες να έχει κάποιος».

Ο ΜακΚόνελ θα παραμείνει στη θέση του ως ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Γερουσίας μέχρι την ορκωμοσία του νέου Κογκρέσου στις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγές: AP, CNN

Related post