Δ. Όχθη: Νεκρός 11 χρονος Παλαιστίνιος – Ο ΟΗΕ καταγγέλλει 165 θανάτους ανηλίκων

 Δ. Όχθη: Νεκρός 11 χρονος Παλαιστίνιος – Ο ΟΗΕ καταγγέλλει 165 θανάτους ανηλίκων

«Ο Μοχάμεντ Χαλίλ αλ-Ανάτι, 11 ετών, δέχτηκε ισραηλινά πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Φάουαρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Παλαιστινιακή πηγή.

Η νέα « δολοφονία» 11χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό ανεβάζει σε 165 τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μόνο τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Το θύμα, που ταυτοποιήθηκε δεν αποτελούσε απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις όταν πυροβολήθηκε στο στήθος επειδή πέταξε πέτρες σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στη Ναμπλούς, ανανκοίνωσε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Την περασμένη Κυριακή δέχτηκε πυρά στο κεφάλι 17χρονος στη Χεβρώνα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις ημέρες νωρίτερα, 11χρονος πυροβολήθηκε επίσης στο κεφάλι και τραυματίστηκε σοβαρά από τις ισραηλινές δυνάμεις στον προσφυγικό καταυλισμό Arroub της Χεβρώνας. Από πέρυσι, 165 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εκ των οποίων 129 από πυρά και 36 σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε ο ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορέ, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ertnews.gr

Related post