Αυτοκίνητο: Στο μέλλον οι πληρωμές για καύσιμα, διόδια, φόρτιση, στάθμευση ή υπαίθριο φαγητό θα γίνονται και μέσω του οχήματος

 Αυτοκίνητο: Στο μέλλον οι πληρωμές για καύσιμα, διόδια, φόρτιση, στάθμευση ή υπαίθριο φαγητό θα γίνονται και μέσω του οχήματος

Στο μέλλον οι πληρωμές για καύσιμα, διόδια, φόρτιση, στάθμευση ή για υπαίθριο φαγητό θα μπορούν να γίνονται εκτός από τις κάρτες και μέσω του αυτοκινήτου.

Σήμερα τέτοιες πληρωμές είναι σπάνιες, αλλά μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fueling the Future στο οποίο αρθρογραφούν γνωστοί σύμβουλοι επιχειρήσεων, αναφέρει ότι η αγορά θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 130% ετησίως από το 2023 έως το 2030, λόγω της μεγάλης αύξησης των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Οι άνθρωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών που ασχολούνται με την διασύνδεση των αυτοκινήτων, διερευνούν τις δυνατότητες ανάπτυξης των πληρωμών και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο θα μπορούσε να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των συνδεδεμένων αυτοκινήτων από τα 430 εκατομμύρια το 2023 στα 895 εκατομμύρια το 2030.

  • Θα πρέπει, όμως, να παρέχει απόλυτη ασφάλεια το λογισμικό του αυτοκινήτου. Μέσω αυτού του λογισμικού οι κάρτες SIM του αυτοκινήτου θα μπορούν να αναγνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, να κάνουν τον βιομετρικό έλεγχο της ταυτότητας των οδηγών και να διαχειρίζεται όλα τα πορτοφόλια πληρωμών, μεταμορφώνοντας την εμπειρία οδήγησης του οδηγού, αναφέρει η έκθεση.

Οι επιλογές που θα περιλαμβάνει η πληρωμή εντός αυτοκινήτου θα αφορά για καύσιμα, φόρτιση και στάθμευση, αλλά και για φαγητό ή ποτά που βρίσκονται στους δρόμους. Η ασφαλής και αυτόματη μετάδοση δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει και σε άλλους τομείς μέσω της διασύνδεσης, όπως για παράδειγμα τη άμεση μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, την απομακρυσμένη παρακολούθηση του οχήματος και την πραγματοποίηση αυτόματων κλήσεων έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, μόνο λίγοι premium κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα πληρωμών εντός αυτοκινήτου. Για παράδειγμα η Mercedes προσφέρει σε πολλά μοντέλα της την επιλογή πληρωμής καυσίμου μέσω αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μια τεχνολογία που αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ertnews.gr

Related post