Τουρκία: Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία – Νεκροί και τραυματίες στην Άγκυρα [βίντεο]

 Τουρκία: Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία – Νεκροί και τραυματίες στην Άγκυρα  [βίντεο]

Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας πίσω «νεκρούς και τραυματίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», έγραψε ο υπουργός στο X. Το ιδιωτικό κανάλι NTV δήλωσε ότι ομάδα δραστών έφτασε σε μια είσοδο του συγκροτήματος μέσα σε ένα ταξί κατά τη διάρκεια αλλαγής του προσωπικού ασφαλείας. Τουλάχιστον ένας από τους δράστες πυροδότησε μια βόμβα, ενώ άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα. Σύμφων με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή, ανέφερε το HaberTurk. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την άφιξη των τρομοκρατών στις εγκαταστάσεις ενώ δεύτερο βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας εξ αυτών ανοίγει πυρ.

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

 


 

Related post