Στάρμερ προς Τραμπ: Οι εθελοντές του Εργατικού Κόμματος έχουν πάει σχεδόν σε όλες τις εκλογές

 Στάρμερ προς Τραμπ: Οι εθελοντές του Εργατικού Κόμματος έχουν πάει σχεδόν σε όλες τις εκλογές

Ο Κιρ Στάρμερ απάντησε στις καταγγελίες Τραμπ περί ανάμειξης του Εργατικού Κόμματος στις αμερικανικές εκλογές καθ’ οδόν προς τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στη Σαμόα.

«Το Εργατικό Κόμμα έχει εθελοντές, [οι οποίοι] έχουν πάει σχεδόν σε όλες τις εκλογές.

«Το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, το κάνουν ως εθελοντές, μένουν νομίζω με άλλους εθελοντές εκεί. Αυτό έκαναν στις προηγούμενες εκλογές, αυτό κάνουν και σε αυτές τις εκλογές και αυτό είναι πραγματικά απλό».

Ο ίδιος, όπως είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν,  έχει μια «καλή σχέση» με τον Τραμπ η οποία δεν θα τεθεί σε κίνδυνο, γραμμή που υποστήριξε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Στιβ Ριντ σήμερα το πρωί.

Η ομάδα του Τραμπ κατηγόρησε τους «ακροαριστερούς» εθελοντές ότι «προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές μας».

Η αλήθεια είναι ότι οι εθελοντές δεν είναι επίσημοι απεσταλμένοι της βρετανικής κυβέρνησης ούτε καν του κόμματος των Εργατικών επίσημα, και πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα τους.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ εξέφρασαν την οργή τους για την άφιξη ομάδας εθελοντών των Εργατικών, με τον Έλον Μασκ να ισχυρίζεται ψευδώς ότι ήταν «παράνομη» και τον Νάιτζελ Φαρατζ να την αποκαλεί «άμεση παρέμβαση στις εκλογές».

 

Related post