Πόνος και απόγνωση στη Γάζα – Συγκλονιστικές εικόνες με ορδές αμάχων να εγκαταλείπουν την Τζαμπάλια και την Μπέιτ Λαχία

 Πόνος και απόγνωση στη Γάζα – Συγκλονιστικές εικόνες με ορδές αμάχων να εγκαταλείπουν την Τζαμπάλια και την Μπέιτ Λαχία

Ενώ το Ισραήλ σφυροκοπά τις θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, παράλληλα σκληραίνει τη στάση του και στη Γάζα, ειδικά στο βόρειο τμήμα της. Ενδεικτικές είναι οι συγκλονιστικές εικόνες με ορδές αμάχων να εγκαταλείπουν την Τζαμπάλια και την Μπέιτ Λαχία, ενώ τον γύρο του κόσμου κάνει και η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που κουβαλάει στην πλάτη του το μικρό του αδερφάκι.

Συγκλονιστικές εικόνες μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία από τη μαζική εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπάλια.

Εκατοντάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, κρατώντας στα χέρια τα λιγοστά υπάρχοντά τους, περιμένουν ανάμεσα στα ερείπια, δίπλα από ένα ισραηλινό άρμα, να περάσουν από έλεγχο του στρατού που αναζητεί ανάμεσα τους πιθανούς ενόπλους.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι επέτρεψε την ασφαλή έξοδο των αμάχων, όμως όπως καταγγέλλει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ο στρατός περικύκλωσε και εκκένωσε δια της βίας επτά σχολεία του καταυλισμού.

Ανατριχιαστικό το βίντεο που κατέγραψε γυναίκα σε απόγνωση μετά το χτύπημα σε ένα από αυτά τα σχολεία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Άλλο βίντεο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου από την Τζαμπάλια δείχνει τις δραματικές στιγμές της μεταφοράς δεκάδων νεκρών και τραυματιών, ανάμεσά τους πολλών παιδιών, στο νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Άλι της Γάζας.

Σύμφωνα με την UNRWA, μέσα σε δύο εβδομάδες, όσο διαρκούν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα, σκοτώθηκαν 400 άνθρωποι.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι εκκενώσεις στοχεύουν στο διαχωρισμό των ενόπλων από τους αμάχους και ότι οι δεκάδες νεκροί ανήκουν σε ενόπλους της Χαμάς.

Εικόνες μαζικής φυγής εκτοπισμένων αμάχων καταγράφονται και από την περιοχή Μπέιτ Λαχία στη βόρεια Γάζα.

Το μέγεθος της τραγωδίας αποδίδει η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που εξαντλημένο μεταφέρει στην πλάτη του την τραυματισμένη αδελφούλα του.

Kαι ενώ σε ολόκληρη τη βόρεια Γάζα κυριαρχεί η φρίκη με πτώματα στους δρόμους και θαμμένα κάτω από τα ερείπια
προβληματίζει η εκδήλωση ακροδεξιών Ισραηλινών κοντά στα βόρεια σύνορα του θύλακα παρουσία και του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ, που διεκδικούν την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον πλήρη εποικισμό της Λωρίδας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ με τον Ισραηλινό ομόλογό της επεσήμανε την ανάγκη για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Γάζα, όπου η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Πηγή: ertnews.gr

Related post