Παππάς κατά Μητσοτάκη: “Προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

 Παππάς κατά Μητσοτάκη: “Προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Παππά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποχώρηση του πρωθυπουργού κατά την τοποθέτηση του κ. Παππά στο βήμα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ασεβή, δειλή και ενοχική συμπεριφορά.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του εξήγησε τους λόγους για την αποχώρησή του, δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον που έχει καταδικαστεί ομόφωνα με ψήφους 13-0 από το ειδικό δικαστήριο. Αυτή η δήλωση προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με τον Νίκο Παππά να απαντά άμεσα στη δευτερολογία του.

«Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά, γιατί έχετε τηρήσει την κοινοβουλευτική τάξη, ακόμη και σε στιγμές που σας άσκησα κριτική δημοσίως. Αυτό δεν είναι το μέτρο για όλους μας», ανέφερε ο κ. Παππάς, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για θεσμικό ατόπημα. Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την αποχώρηση του πρωθυπουργού ως μια προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «τώρα θέλει να επιλέγει και ποιος θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί», ενώ υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά του πρωθυπουργού αποδεικνύει «ασέβεια προς τον κανονισμό, δειλία και ενοχή».

Η αντιπαράθεση αυτή έρχεται να προσθέσει ακόμα περισσότερο «λάδι στη φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η κριτική προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον χειρισμό των εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κλιμακώνει τις πολιτικές εντάσεις.

Related post