Ο Τραμπ εστιάζει στη χριστιανική ψήφο: «Το χέρι του Θεού με έσωσε για έναν σκοπό»

 Ο Τραμπ εστιάζει στη χριστιανική ψήφο: «Το χέρι του Θεού με έσωσε για έναν σκοπό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ απεύθυνε χθες έκκληση προς τους χριστιανούς ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες των εκλογών του Νοεμβρίου, ισχυριζόμενος ότι μια κυβέρνηση της Κάμαλα Χάρις θα περιόριζε τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Κατά τη διάρκεια θρησκευτικής προεκλογικής εκδήλωσης στη Βόρεια Καρολίνα, μια σειρά από συντηρητικούς πάστορες μετέφεραν την εκλογική μάχη σε υπερφυσικό επίπεδο, ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που επηρεάζουν τον πραγματικό κόσμο. Ο ευαγγελιστής πάστορας και αυτοανακηρυχθείς «απόστολος» Γκιγιέρμο Μαλντονάδο, μακροχρόνιος σύμμαχος του Τραμπ τόνισε ότι οι εκλογές «είναι πέρα από τον πόλεμο μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Είναι μεταξύ του καλού και του κακού. Υπάρχει ένας μεγάλος αγώνας αυτή τη στιγμή που επηρεάζει τη χώρα μας και πρέπει να την πάρουμε πίσω», ενώ στη δική του παρέμβαση ο Μπεν Κάρσον, πρόεδρος της εκστρατείας Εθνικής Πίστης για τις εκλογές του 2024, απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα μιας κοσμικής κοινωνίας: «αυτές οι εκλογές αφορούν το αν είμαστε ένα κοσμικό έθνος ή ένα έθνος υπό τον Θεό», είπε ο Κάρσον, απηχώντας τους στόχους των χριστιανών εθνικιστών που βλέπουν τις ΗΠΑ ως ένα χριστιανικό έθνος που πρέπει να επιστρέψει στον Θεό.

Παίρνοντας το λόγο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μπροστά στο πλήθος των οπαδών του, μίλησε για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας ότι ο Θεός παρενέβη για να του σώσει τη ζωή. «Η πίστη μου απέκτησε νέο νόημα στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, όπου ένιωσα να με ρίχνει στο έδαφος κάτι που φαινόταν σαν υπερφυσικό χέρι και θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Θεός με έσωσε για έναν σκοπό, και αυτός είναι να κάνει τη χώρα μας μεγαλύτερη από ποτέ» είπε ο Τραμπ.

Για άλλη μια φορά χωρίς στοιχεία, υποστήριξε ότι το FBI στέλνει «κατασκόπους» σε καθολικές εκκλησίες, καθώς, όπως είπε, οι Δημοκρατικοί θεωρούν τους Καθολικούς ως «δυνητικούς εγχώριους τρομοκράτες».

Ο πρώην πρόεδρος τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας έχει στρέψει την προσοχή του στους θρησκευόμενους Αμερικανούς, κυρίως τους Καθολικούς, τους Ευαγγελιστές και τους Εβραίους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του ενόσω ήταν στην εξουσία να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η οποία τότε είχε καταδικαστεί ευρέως από παγκόσμιους ηγέτες, καθώς απειλούσε να πυροδοτήσει τις εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πολλοί Ευαγγελιστές και πιστοί άλλων χριστιανικών δογμάτων βλέπουν το Ισραήλ ως τον τόπο της προφητείας της Δευτέρας Παρουσίας και η μαχητική υποστήριξη προς το Ισραήλ είναι κοινή στη χριστιανική δεξιά.

Ο Τραμπ καταδίκασε επίσης για άλλη μια φορά την ένταξη και τη δήλωση φύλου για τρανς άτομα στην υγειονομική περίθαλψη, δεσμευόμενος να «αναλάβει δράση για να νικήσει το τοξικό δηλητήριο της ιδεολογίας του φύλου και να επιβεβαιώσει ότι ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα: το αρσενικό και το θηλυκό».

 

Related post