Ισπανία: Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν αύξηση των χειμερινών πωλήσεων λόγω της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή

 Ισπανία: Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν αύξηση των χειμερινών πωλήσεων λόγω της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ισπανία αναμένουν ότι θα πουλήσουν 12% περισσότερες θέσεις φέτος τον χειμώνα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα καθώς οι ταξιδιώτες θέλουν να αποφύγουν περιοχές συγκρούσεων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ισπανικής ένωσης αεροπορικών εταιριών ALA.

Τουριστικοί προορισμοί, όπως τα Κανάρια Νησιά, θα έχουν περισσότερες πτήσεις καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρίες εκτρέπουν τα δρομολόγιά τους μακριά από το Ισραήλ και άλλους προορισμούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Χαβιέρ Γκαντάρα, πρόεδρος της ALA, σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Για τον χειμώνα, «έχει υπάρξει αριθμός αλλαγών στα δρομολόγια αεροπορικών εταιριών, πολλές εκ των οποίων έχουν προκληθεί από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, και η Ισπανία έχει επιπρόσθετα δρομολόγια», δήλωσε.

Εκτίμηση της ALA που δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου προέβλεψε πωλήσεις 137 εκατ. θέσεων έως τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας αύξηση έναντι των 134 εκατ. που προέβλεψε η ισπανική εταιρία λειτουργίας αεροδρομίων Aena με βάση στοιχεία που παρείχαν οι αεροπορικές εταιρίες τον Αύγουστο, πριν την εξάπλωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

(AP Photo/Joan Mateu Parra)

Η Ισπανία υποδέχθηκε αριθμό ρεκόρ 64,3 εκατ. ξένων τουριστών από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, αυξημένο κατά 11% από την ίδια περίοδο του 2023, γεγονός που τη θέτει σε τροχιά για μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για επισκέπτες παρά το γεγονός ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ισπανών για τον αντίκτυπο του τουρισμού σε κάποιες περιοχές.

«Η δυναμικότητα των αεροπορικών εταιριών συνεχίζει να αυξάνεται και πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεπεράσει το περυσινό ιστορικό ρεκόρ και πάλι το 2024», δήλωσε ο Γκαντάρα.

Αναλυτές αναμένουν ότι τα αεροδρόμια της νότιας Ευρώπης θα καταγράψουν υπεραπόδοση έναντι των αερολιμένων σε βορειότερες χώρες σε ό,τι αφορά τον όγκο της κίνησης φέτος, με τους νοτιότερους τερματικούς σταθμούς να υποδέχονται περισσότερους επισκέπτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής ενώ οι βορειότεροι προορισμοί παραμένουν επικεντρωμένοι σε επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Τα ισπανικά αεροδρόμια υποδέχθηκαν 237 εκατ. επιβάτες από τις αρχές του χρόνου έως τον Σεπτέμβριο, 10% περισσότερους συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Aena.

Πηγή: ertnews.gr

Related post