Αυτό είναι το 2ο μοντέλο της Lynk & Co- Το ηλεκτρικό SUV 02 θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία

 Αυτό είναι το 2ο μοντέλο της Lynk & Co- Το ηλεκτρικό SUV 02 θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία

Η Lynk & Co είναι περήφανη που παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του brand, το ολοκαίνουργιο 02 για την Ευρώπη, με το όνομα Z20 στην Κίνα. Το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό πεντάθυρο οικογενειακό SUV δίνει έμφαση στην εμπειρία του χρήστη και το προηγμένο λογισμικό, παρέχοντας αυτονομία έως και 445 χιλιόμετρα. Το ολοκαίνουργιο 02 σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο της στρατηγικής επέκτασης και εξέλιξης της Lynk & Co.

Η εταιρεία εισέρχεται όπως όλα δείχνουν με ιδιαίτερο δυναμισμό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Το ολοκαίνουργιο Lynk & Co 02 παρουσιάζει εξαιρετική αυτονομία και μοναδική αίσθηση διασκέδασης, συνδυάζοντας ένα κομψό και εντυπωσιακό εξωτερικό με ένα προηγμένο ψηφιακό πιλοτήριο και εύχρηστους εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα υλικά.

Παρέχει επίσης εντυπωσιακή αυτονομία ηλεκτρικής οδήγησης έως και 445 χλμ, σε συνδυασμό με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και καινοτόμες δυνατότητες car-sharing. Δημιουργήθηκε στο global design studio της Lynk & Co στο Γκέτεμποργκ, το ολοκαίνουργιο 02 ήρθε στη ζωή μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ των πελατών του 01 plug-in hybrid SUV και των εσωτερικών ομάδων design και engineering της μάρκας.

Οι πελάτες επηρέασαν σημαντικά τον χαρακτήρα του νέου αυτοκινήτου, συνεισφέροντας πάνω από 6.000 μηνύματα σχετικά με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μέσω της λειτουργίας Co:lab – μιας από τις εφαρμογές αυτοκινήτου της Lynk & Co που επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν ψηφιακά σχόλια από το εσωτερικό του 01. Το Lynk & Co 02 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025, με τιμή που θα ξεκινάει από 35.495 ευρώ.

Κατασκευασμένο με βάση την Sustainable Experience Arhitecture (SEA) της Geely, το 02 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου NMC 66 kWh, επιτρέποντας έως και 445 χλμ οδήγηση μηδενικών εκπομπών με μία μόνο φόρτιση. Μπορεί να επαναφορτιστεί από 10% έως 80% σε μόλις 30 λεπτά με φορτιστή DC 150 kW, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα ταξίδια.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η έκδοση Core ξεκινά από 35.495 ευρώ, με προηγμένο ψηφιακό πιλοτήριο, κομψό εσωτερικό από ανακυκλωμένο υλικό και τηλεχειριστήριο. Η έκδοση More, ξεκινά από 39.495 ευρώ, περιλαμβάνει ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW, ηχεία Harman Kardon, ζάντες 20’’ και κάμερα 360 μοιρών. Η εξωτερική σχεδίαση του Lynk & Co 02 χαρακτηρίζεται από τολμηρές, μοντέρνες γραμμές.

Στο μπροστινό μέρος, οι LED προβολείς Lynk & Co και τα φώτα ημέρας προβάλλουν κινούμενα σχέδια υψηλής ενέργειας “καλώς ήρθατε” και “αντίο”. Η μάσκα είναι μινιμαλιστική, επιδεικνύοντας μια κομψή περιοχή τεχνολογίας, αναδεικνύοντας τα πλήρως ηλεκτρικά διαπιστευτήρια του 02. Μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή από το concept της μάρκας ‘The Next Day’ διατρέχει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Σε συνεργασία με τους πελάτες της Lynk & Co, το 02 είναι γεμάτο με μια αίσθηση διασκέδασης και περιπέτειας, με στοιχεία έκπληξη. Ανοίγοντας την θύρα ηλεκτρικής φόρτισης αποκαλύπτεται ένα αισιόδοξο μήνυμα “We’ve got the power!”, ενώ σηκώνετε το καπό δείχνει μια πινακίδα “Nope, No Engine Here”. Ένα άλλο διασκεδαστικό χαρακτηριστικό που αναπτύχθηκε ως απάντηση στις επιθυμίες της κοινότητας Lynk & Co είναι το “Hey Honk”.

Αυτός ο νέος προσαρμόσιμος ήχος οχήματος φέρνει ένα σύνολο φιλικών ειδοποιήσεων που αλληλεπιδρούν με τους πεζούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Σε πραγματικές δοκιμές. Οι πεζοί πρότειναν ότι θα ήταν προτιμότερη η εναλλακτική λύση στον τυπικό εκπληκτικό ήχο κόρνας. Η παραδοσιακή κόρνα παραμένει διαθέσιμη και στις δύο εκδόσεις του 02 ως βασικό χαρακτηριστικό.

Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του 02, τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα από την εταιρεία, κάνουν λόγο για 272 ίππους και 343 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ για τη φόρτιση της μπαταρίας των 66,0 kWh, ανάλογα με την έκδοση (Core- More) υπάρχει onboard φορτιστής 11 ή 22 kW αντίστοιχα. Σε ταχυφορτιστή, από το 10% στο 80% η μπαταρία φτάνει σε περίπου 30 λεπτά της ώρας.

Πηγή: Sport24.gr

Related post