Έλον Μασκ: Έδωσε 1 εκατ. δολάρια σε ψηφοφόρο στην Πενσιλβάνια και αστειεύτηκε για την ασφάλειά του

 Έλον Μασκ: Έδωσε 1 εκατ. δολάρια σε ψηφοφόρο στην Πενσιλβάνια και αστειεύτηκε για την ασφάλειά του

Ο Έλον Μασκ έκανε μια θεαματική κίνηση κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, δωρίζοντας 1 εκατομμύριο δολάρια σε ψηφοφόρο που υπέγραψε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της οπλοκατοχής.

Ο δισεκατομμυριούχος, στηρίζοντας ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αστειεύτηκε για την ασφάλειά του λέγοντας: «Ελπίζω να μην με πυροβολήσουν».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Ο Μασκ ίδρυσε την πολιτική οργάνωση America PAC, η οποία στηρίζει την εκστρατεία του Τραμπ, βοηθώντας στην κινητοποίηση των ψηφοφόρων στις πολιτείες-κλειδιά. Η δωρεά αυτή, που αφορά μόνο εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις swing states, όπως η Πενσιλβάνια, η Τζόρτζια και το Μίσιγκαν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με ορισμένους να αμφισβητούν τη νομιμότητά της τόσο κοντά στις εκλογές.

Η Κριστίν Φίσελ, που έλαβε την επιταγή, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη του Μασκ στην ελευθερία του λόγου.

Related post