Δημοσκόπηση ALCO: Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό – Η ΝΔ χάνει οριακά μονάδες, ενώ το 53% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση

 Δημοσκόπηση ALCO: Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό – Η ΝΔ χάνει οριακά μονάδες, ενώ το 53% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση

Η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αποκαλύπτει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει άνετο προβάδισμα, με το 49% των ψηφοφόρων να πιστεύει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Παρά τις δυσκολίες της ΝΔ, που βλέπει για πρώτη φορά τη διαφορά της από τα άλλα κόμματα να πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό (9,7 μονάδες), το κόμμα εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο μετά τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, με το 41% των ψηφοφόρων να εκφράζουν θετική εικόνα για το κόμμα. Ωστόσο, το 21% δηλώνει πως θεωρεί το ΠΑΣΟΚ αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, ενώ η προοπτική ανατροπής της κυριαρχίας της ΝΔ παραμένει δύσκολη. Παρόλα αυτά, η ενίσχυση αυτή φανερώνει δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο, με το ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να καλύψει τη διαφορά από τη ΝΔ.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης, με την πρόθεση ψήφου να καταγράφεται μόλις στο 6,5%. Ενδεικτικό της κρίσης στο κόμμα είναι το γεγονός ότι το 57% των ψηφοφόρων του θεωρούν πως μια υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή, δείχνοντας τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης ότι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά, ενώ η Βουλή φαίνεται να διαμορφώνεται οκτακομματική, με αρκετά κόμματα να βρίσκονται κοντά στο όριο του 3%.

Η ελληνική κοινωνία παραμένει ιδιαίτερα απαισιόδοξη για το μέλλον, με το 44% να εκτιμά πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, και μόλις το 9% να πιστεύει σε καλύτερες μέρες. Επιπλέον, το 53% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ οι προσδοκίες για θετική εξέλιξη παραμένουν χαμηλές.

Η δημοσκόπηση αυτή αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι μπορούν να προσφέρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη Νέα Δημοκρατία, και τη συνεχιζόμενη πίεση που δέχεται η κυβέρνηση λόγω της ευρείας κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Related post