Η χήρα του Σινουάρ με τσάντα Hermès αξίας €30.000 μία μέρα πριν τη δολοφονία του – Σφοδρές αντιδράσεις στα social media

 Η χήρα του Σινουάρ με τσάντα Hermès αξίας €30.000 μία μέρα πριν τη δολοφονία του – Σφοδρές αντιδράσεις στα social media

Σάλος έχει προκληθεί γύρω από φωτογραφία της Σαμπάν Αμπού Ζαμάρ, χήρας του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, η οποία απεικονίζεται να κρατά μια τσάντα που μοιάζει με το διάσημο μοντέλο Birkin του οίκου Hermès, αξίας 30 χιλιάδων ευρώ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2023, λίγες ώρες πριν η Χαμάς εξαπολύσει την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Η πολυτελής αυτή επιλογή της Ζαμάρ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες των social media να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή πολυτέλειας που φαίνεται να απολαμβάνουν ηγετικά στελέχη της Χαμάς και τις συνθήκες ακραίας φτώχειας που επικρατούν στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Avichay Adraee, εξέφρασε την απορία του για την εικόνα, τονίζοντας το χάσμα αυτό.

Οι φωτογραφίες και οι συζητήσεις που έχουν προκληθεί αναδεικνύουν τον πλούτο ορισμένων ηγετών της Χαμάς, παρά το γεγονός ότι η Γάζα βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής καταστροφής εδώ και χρόνια. Η χλιδάτη ζωή των ηγετών αυτών, όπως και του πρώην ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, που ζούσε πολυτελώς στο Κατάρ, έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής διεθνώς.

Ο Σινουάρ, που παντρεύτηκε τη Σαμπάν Αμπού Ζαμάρ το 2011 μετά την αποφυλάκισή του από το Ισραήλ, φέρεται να είχε επίσης πλουτίσει σε μεγάλο βαθμό, όπως αναφέρει και η γερμανική εφημερίδα Bild.

Related post