Η πρώτη δήλωση Νετανιάχου μετά την επίθεση με drone: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει μέχρι τη νίκη» (βίντεο)

 Η πρώτη δήλωση Νετανιάχου μετά την επίθεση με drone: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει μέχρι τη νίκη» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε στην πρώτη του δήλωση το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την επίθεση με drone στο σπίτι του στην Καισάρεια.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Νετανιάχου ερωτήθηκε: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;» και απάντησε με αποφασιστικότητα: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη». Σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του, το Ιράν θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού.

Η ιδιωτική κατοικία του Νετανιάχου στην παραλιακή πόλη Καισάρεια, στις ακτές της Μεσογείου, χτυπήθηκε το πρωί του Σαββάτου από drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο. Το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Σάρα, απουσίαζαν από την κατοικία κατά τη στιγμή της επίθεσης, και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πηγές ανέφεραν ότι τρία drones εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων το ένα συνετρίβη σε κτίριο στην Καισάρεια, ενώ τα άλλα δύο καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα του Ισραήλ. Η επίθεση προκάλεσε συναγερμό σε στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή του Τελ Αβίβ, καθώς και στις πόλεις Χάιφα και Καρμέλ, όπου ακούστηκαν εκρήξεις.

Η Χεζμπολάχ φαίνεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ πηγές από το Κατάρ ανέφεραν ότι το drone που στόχευσε το σπίτι του Νετανιάχου ήταν παγιδευμένο. Η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth μετέδωσε ότι το πρωθυπουργικό γραφείο αρνήθηκε να αποκαλύψει τη θέση του Νετανιάχου τη στιγμή της έκρηξης, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους στην περιοχή, εμποδίζοντας την πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης.

Η ένταση στη βόρεια πλευρά του Ισραήλ κλιμακώνεται, καθώς το επεισόδιο με τα drones ήρθε να προστεθεί στις αυξανόμενες εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και ομάδες που δρουν από το Λίβανο, υποκινούμενες από το Ιράν.

Related post